Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Στην Τήνο οι Μαμάδες του Αιγαίου

  • Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου, 2018 - 11:08

Η δράση «Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα – Aegean mamas know best» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Taste the Seasons»  της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης - Νότιο Αιγαίο 2019 θα πραγματοποιηθεί στην Τήνο στις 13 Οκτωβρίου 2018. Το πρόγραμμα επιμελείται με πολύ καλά αποτελέσματα και μεγάλη ανταπόκριση στον κόσμο που συμμετέχει, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου που εκπροσωπείται από τον πρόεδρο κ. Νίκο Χριστοφόρου και τους φορείς γαστρονομίας του νησιού.  

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, στις 17.30 το απόγευμα, στην εκκλησιαστική αίθουσα της Αγίας Βαρβάρας στο Σμόβολο, οι γιαγιάδες, οι μαμάδες και τα παιδιά της Τήνου, θα συναντήσουν τους σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων & Δωδεκανήσου για να μαγειρέψουν και να συζητήσουν για όλα αυτά που «οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα». Η Τήνος ξεχωρίζει για τα τοπικά προϊόντα της, την κουζίνα της με συνταγές και γεύσεις που κερδίζουν στο μυαλό και την καρδιά τον επισκέπτη. Αυτά όλα θα συζητήσουμε με το γαστρονομικό κίνημα «food paths», τους συλλόγους γυναικών, τις μαμάδες και τις γιαγιάδες. Το οικογενειακό τραπέζι, πλαισιωμένο από γευστικά πιάτα με προϊόντα και συνταγές του τόπου σε σύγχρονες εκδοχές, φέρνει κοντά τα μέλη, δίνει χαρά και απόλαυση, δένει με τις ρίζες τους συνδαιτυμόνες. Τα παιδιά έχουν ρόλο με τη συμμετοχή τους στην προετοιμασία του φαγητού και τη γνωριμία τους με τα υλικά, τα αρωματικά και τις γεύσεις. Η υγιεινή διατροφή έχει τον πρώτο λόγο στη νησιώτικη κουζίνα.

Στην εκδήλωση, τα παιδιά, θα δημιουργήσουν τις δικές τους παρασκευές, τα κουλουράκια, με την καθοδήγηση των σεφ. Φορείς θα συνεισφέρουν με την εμπειρία, τις γνώσεις, τις παρασκευές στο θέμα και θα δημιουργήσουμε με τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων.

Αποκλειστικός Αερομεταφορέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το έτος 2019» είναι η Aegean Airlines.