Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χ. Κόκκινου για την επέτειο του ιστορικού «ΟΧΙ» - 28 Οκτωβρίου 1940

"Η Ελλάδα ξέρει να νικά"

  • Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου, 2018 - 15:44

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις για το ιστορικό «ΟΧΙ», προέβη στο παρακάτω μήνυμα:

«Η επέτειος του «ΟΧΙ» μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1940 στον Έλληνα πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά.

Το μήνυμα της ιστορικής σημερινής ημέρας είναι ότι αυτές οι επέτειοι μάς διδάσκουν επίμονα να είμαστε ενωμένοι, υπερήφανοι, υπεύθυνοι, αισιόδοξοι και αποφασισμένοι. Σήμερα τιμούμε την Ελλάδα, που έχει αποδείξει ιστορικά πως γνωρίζει τι σημαίνει η εθνική αξιοπρέπεια και πώς κερδίζεται η εθνική κυριαρχία.

Το «ΟΧΙ» στον κατακτητή, η νίκη των Ελλήνων κατά των Ιταλών και η απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου (έστω και προσωρινή) και η αντίσταση στην τετραπλή κατοχή (Γερμανούς, Ιταλούς, Αλβανούς και Βούλγαρους) και στη συνέχεια η απελευθέρωση της χώρας μας, αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα που αγωνίζεται και αντιστέκεται, ξέρει να νικά και να αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν χαμένες υποθέσεις.

Το μήνυμα της σημερινής επετείου παραμένει διαχρονικό και μας γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία, ώστε η ελληνική κοινωνία να ξεπεράσει την οικονομική κρίση που την ταλανίζει, αλλά και την κρίση αξιών και συμπεριφορών, που είναι ξένα προς τον ελληνικό πολιτισμό και την Ιστορία μας. Όλοι οι Έλληνες οφείλουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση κι αυτό μας το επιβάλλουν γεγονότα όπως η επιχείρηση «γκριζοποίησης» του Αιγαίου από την Τουρκία, η απαγόρευση προσέγγισης στα Ίμια και η τουρκοποίηση και παράνομη κατοχή του 40% του κυπριακού εδάφους.

Υψώνουμε την ελληνική σημαία, υπερασπιζόμαστε τα δίκαιά μας, αγωνιζόμαστε για μια ισχυρή και ελεύθερη Ελλάδα.»