Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς του ΕΠΑ.Λ. Σύρου

  • Τρίτη, 6 Νοεμβρίου, 2018 - 10:16

Συνάντηση με εκπροσώπους των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑ.Λ. Σύρου είχε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γεώργιος Λεονταρίτης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διευθυντής του ημερήσιου ΕΠΑ.Λ. Σύρου Βουτσίνος Νίκος, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑ.Λ. Σύρου Βαρβαρήγου Κυριακή, τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑ.Λ. Σύρου κ.κ. Γρυπάρη Στυλιανή και Λαμπρινάκου Χαρά, η μαθήτρια του ΕΠΑ.Λ. Σύρου Γκαλίτση Μαρία, η μαθήτρια του ΓΕ.Λ. Σύρου Καββαδία Στέλλα, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Τμήματος Προμηθειών της Δ/νσης Οικονομικών Κυκλάδων.

Αντικείμενο της συνάντησης υπήρξε η αναζήτηση τρόπων για την ομαλή μεταφορά των μαθητών και των μαθητριών από και προς τις δυο σχολικές μονάδες, με τους εκπροσώπους μαθητών και γονέων να εκφράζουν την αγωνία τους για το συγκεκριμένο θέμα και να ζητούν την άσκηση πίεσης για την εξεύρεση μόνιμης λύσης που να εξυπηρετεί τις ανάγκες της σχολικής κοινότητας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γεώργιος Λεονταρίτης, αφού ξεκαθάρισε ότι η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου δεν έχει δικαίωμα μεταφορικού έργου, τόνισε ότι η ισχύουσα νομοθεσία δυστυχώς δεν λαμβάνει υπόψη της την γεωγραφική ιδιαιτερότητα και ιδιομορφία των νησιωτικών περιοχών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αρκετά προβλήματα για τα οποία διαμαρτύρονται δικαιολογημένα οι μαθητές. Επιπλέον, επανέλαβε την πρόθεση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ίδιου προσωπικά να σταθεί ξανά συμπαραστάτης στην προσπάθεια μαθητών και γονέων για τροποποίηση της υπάρχουσας νομοθεσίας όσον αφορά στην μεταφορά μαθητών στις Κυκλάδες.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων δήλωσε: «Πρόκειται για ένα πολύπλοκο θέμα, για το οποίο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει προτείνει επανειλημμένως λύσεις προς την κυβέρνηση, δυστυχώς χωρίς να έχει υπάρξει ανταπόκριση. Είναι στενάχωρο να διαπιστώνεις το πρόβλημα, το οποίο είναι χρόνιο και να μην μπορείς να βοηθήσεις. Εμείς δηλώνουμε ότι θα παραμείνουμε στο πλευρό μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, συμβάλλοντας στο μέτρο των δυνατοτήτων μας στην ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος τους».

Ετικέτες: