Η Λαϊκή Συσπείρωση για το Περιφερειακό Συμβούλιο και τη "φωτιά" που άναψαν τα LED

Θάβουν τα προβλήματα και ξεθάβουν τη «σκανδαλολογία»

  • Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου, 2018 - 16:56

Δοκιμασμένη η συνταγή της «σκανδαλολογίας» σε όλα τα επίπεδα εξουσίας για να συγκαλύπτεται η στρατηγική ταύτιση των πολιτικών δυνάμεων που δεν αμφισβητούν ότι, προτεραιότητά τους είναι η ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, σε βάρος της κάλυψης των λαϊκών αναγκών.

Αυτό αποδείχθηκε και στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019 -που ήταν όλα «μέλι γάλα»- και μέσα σε λίγα λεπτά άναψαν φωτιά τα …. LED.

Πώς να μοιράσουν άλλωστε ανάμεσά τους τις ευθύνες για την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων εδώ και δεκαετίες, τις ιδιωτικοποιήσεις σε νερό και απορρίμματα, την κυριαρχία των εφοπλιστών και των αεροπορικών εταιρειών στις μεταφορές, τις πληρωμές εκατομμυρίων ευρώ για το «marketing» των ξενοδόχων.

Ομόψυχη η στήριξη τόσα χρόνια αυτών των επιλογών, όπως και του «δημοσιονομικού κορσέ» που διέπει προϋπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα, για να στηριχθεί η πιο βάρβαρη, η πιο αντιλαϊκή πολιτική που ζει τα τελευταία χρόνια ο ελληνικός λαός και ιδιαίτερα οι νησιώτες.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ανέδειξε στο Π.Σ. τα προβλήματα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων, την τραγική κατάσταση στην Υγεία, στα Σχολεία, τις συγκοινωνίες, την αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, όπως και την αντισεισμική θωράκιση σχολείων, δημοσίων κτηρίων και υποδομών. Τόνισε ότι ενώ επενδύονται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για διάφορα έργα, τα προβλήματα σε όλους τους τομείς γίνονται οξύτερα.

Όλα τα έργα προσαρμόζονται και ιεραρχούνται με βάση τις επιλογές και τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, αυτά προηγούνται, εκεί κουμπώνουν τα υπόλοιπα έργα και εκεί προηγούνται και ιεραρχούνται και τα κονδύλια. Το πως δίνονται είτε από το ΕΣΠΑ είτε από το ΠΔΕ. Άρα λοιπόν μερεμέτια μπορεί να γίνονται, λύση όμως στα προβλήματα δεν υπάρχει ούτε μπορούν να τη φέρουν αυτές οι παρατάξεις γιατί υπηρετούν αυτή τη πολιτική.

Η σκανδαλολογία θα είναι η μόνη τους διέξοδος για να «κουκουλωθεί» όλη αυτή η πολιτική, την οποία δεν έχουν καμία πρόθεση να διακινδυνεύσουν.

Γι’ αυτό και μόνη διέξοδος για το νησιωτικό λαό που δημιουργεί αυτόν τον τεράστιο πλούτο με βαριές θυσίες, είναι να οργανώσει την αντεπίθεσή του απέναντι σε όλους αυτούς που του κλέβουν τη ζωή.

Ρόδος 28/11/2018