Τοποθέτηση Χ. Κόκκινου για τις αεροπορικές μετακινήσεις των νησιωτών

  • Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου, 2018 - 13:26

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος κατά τη συμμετοχή του στην 9η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου (Ρόδος, 27.11.2018) και τοποθετούμενος για τα θέματα: α) αεροπορικές μετακινήσεις νησιωτών μας - ακριβά εισιτήρια, β) Διατήρηση λειτουργίας ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ. αλλά και τοποθετούμενος σε Μ.Μ.Ε. της περιοχής μας, επισήμανε τα εξής:

α) Το κόστος των αεροπορικών μετακινήσεων των νησιωτών μας είναι δυσβάσταχτο. Τα αεροπορικά εισιτήρια κινούνται σε ακριβές τιμές, που είναι απαγορευτικές για το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας μας και υπάρχει αδυναμία εξεύρεσης θέσεων που μεγενθύνει τα προβλήματα των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη να μεταβούν στην ηπειρωτική Ελλάδα (π.χ. για λόγους υγείας).

Το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, θα πρέπει να ζητά από τις αεροπορικές εταιρείες εκλογίκευση των τιμών των εισιτηρίων τους αλλά και από τις ακτοπλοϊκές. Επίσης από την Κυβέρνηση να απαιτήσουμε το Μεταφορικό Ισοδύναμο να ισχύσει για την ακτοπλοΐα στο σύνολο των νησιών μας και να επεκταθεί και στις αεροπορικές μεταφορές.

Τέλος θα πρέπει να συνεχίσουμε το δίκαιο αγώνα μας οργανωμένα και με κινητοποίηση αν χρειαστεί για να επιστραφούν οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α. στα νησιά μας, που με κυβερνητική απόφαση αφαιρέθηκαν.

β) Στηρίζω το αίτημα των εργαζομένων της ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ. για να διατηρηθεί η λειτουργία της. Πρέπει να λάβει τέλος η εργασιακή ομηρία και η αβεβαιότητα των στελεχών της. Η ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ. έχει ιστορία συνδεδεμένη με θετικές και δημιουργικές πράξεις, με παρεμβάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και δράσεις πυροπροστασίας, αντιπλημμυρικές και αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων.

Υ.Γ.: Με το παρόν δελτίο τύπου υπενθυμίζω ότι παρά το γεγονός ότι ζήτησα εμπρόθεσμα από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου να εισαχθούν στην ημερήσια διάταξη της 9ης συνεδρίασης το θέμα της ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ. και των ακριβών αεροπορικών εισιτηρίων και θέματα Πολιτικής Προστασίας, συνέβησαν τα εξής:

Το θέμα της ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ. το ανέθεσαν να το εισηγηθεί άλλος συνάδελφος, απέκλεισαν την εισήγησή μου για θέματα Πολιτικής Προστασίας στην Π.Ε. Δωδεκανήσου και το θέμα των ακριβών αεροπορικών εισιτηρίων το απέκλεισαν και αυτό, αλλά όταν το ζήτησε να μπει εκτός ημερησίας διατάξεως ο κ. Μαχαιρίδης (επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας), υποχρεώθηκαν να το βάλουν προς συζήτηση και μου δόθηκε η δυνατότητα να τοποθετηθώ. Θαυμάστε τον τρόπο λειτουργίας Χατζημάρκου, Μπιζά και της παρέας τους στην Π.Ν.Αι.!