Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην 5η Athens International Tourism Expo 2018

  • Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου, 2018 - 12:12

Εντυπωσίασαν οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα τους επισκέπτες της 5ης Athens International Tourism Expo 2018 (ΑΙΤΕ). Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πήρε μέρος στην έκθεση όπου ήταν τιμώμενη χώρα ο Λίβανος (7-9 Δεκεμβρίου στο Metropolitan Expo), παρέχοντας όπως πάντα τη δυνατότητα στους νησιωτικούς δήμους, να συμμετέχουν δωρεάν στο περίπτερό της.

Συγκεκριμένα, με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πήραν μέρος στην Έκθεση συνολικά 23 νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συμμετοχής που απηύθυναν σε όλους τους νησιωτικούς δήμους οι διευθύνσεις τουρισμού των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου της ΠΝΑΙ. Η Ρόδος, η Κως, η Πάτμος, η Λέρος, Κάρπαθος, η Αστυπάλαια, η Κάλυμνος, οι Λειψοί, η Σαντορίνη, η Αντίπαρος, η Ίος, η Σύρος, η Μήλος, η Τήνος, η Αμοργός, η Φολέγανδρος, η Κύθνος, η Σέριφος, η Πάρος, η Άνδρος και η Δονούσα, η Κίμωλος και η Κέα κέντρισαν το ενδιαφέρον των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών με τις ιδιαίτερες ομορφιές τους και την ευρεία γκάμα τουριστικών προϊόντων που προσφέρουν, καθιστώντας το περίπτερο της ΠΝΑΙ το πιο πολυσύχναστο.

Για τη συμμετοχή στην Athens International Tourism Expo 2018, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου δήλωσε: «Ο Τουρισμός αποτελεί την κύρια οικονομική δραστηριότητα και μοναδικό μοχλό ανάπτυξης των νησιών μας. Κάθε ένας από τους προορισμούς του Νοτίου Αιγαίου έχει κάτι διαφορετικό να προσφέρει στους επισκέπτες, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα τουριστικών εμπειριών.

Για να αναδείξει τον τουριστικό πλούτο του Νοτίου Αιγαίου, η περιφερειακή μας αρχή χρησιμοποιεί τις πιο σύγχρονες μορφές ψηφιακού μάρκετινγκ και προωθητικές εκστρατείες που περιλαμβάνουν μία σειρά από στοχευμένες δράσεις προβολής. Στο πλαίσιο της υλοποίησης του τουριστικού μας master plan, παίρνουμε μέρος σε εκθέσεις τουρισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παρέχοντας τη δυνατότητα σε όλους τους δήμους της περιφέρειας μας και στις επιχειρήσεις του κλάδου να προβάλουν το τουριστικό τους προϊόν.

Η Athens International Tourism Expo είναι από τις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις στη χώρα μας. Έχει πλέον καθιερωθεί σε θεσμό, καθώς αναγνωρίζεται ως ένα σημαντικό ραντεβού για την τουριστική βιομηχανία. Είναι μία μοναδική ευκαιρία για δικτύωση με τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες αλλά και τους επαγγελματίες του Τουρισμού από τις παραδοσιακές αλλά και τις νέες-αναδυόμενες αγορές. Από ένα τόσο σημαντικό γεγονός δεν θα μπορούσε να λείπει το Νότιο Αιγαίο».

1η συνάντηση Περιφερειών για τον Τουρισμό

Στην πρώτη συνάντηση των περιφερειών για τον τουρισμό που έλαβε χώρα στο Εκθεσιακό Κέντρο ”Metropolitan Expo” την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, παράλληλα με την Athens International Tourism Expo συμμετείχε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού & Πολιτισμού Ν.Α., Μαριέτα Παπαβασιλείου. Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από την ΕΝ.Π.Ε. είχε θέμα «Τουρισμός -Νέα Δεδομένα - Προοπτικές» και η κα Παπαβασιλείου παρουσίασε την στρατηγική της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την προώθηση του τουρισμού. Αναφέρθηκε στη χρήση των νέων τεχνολογιών και των πλέον σύγχρονων εργαλείων του τουριστικού μάρκετινγκ για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος του προορισμού Νότιο Αιγαίο, σημειώνοντας ότι για πρώτη φορά στα χρονικά, παρέχονται σε κάθε νησί ίσες ευκαιρίες προβολής και διαφήμισης στο πλαίσιο της στοχευμένης και καινοτόμου στρατηγικής της ΠΝΑΙ.