Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου - Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου

«Εχουμε θέσει ψηλά τον πήχη για την προαγωγή του πολιτισμού»

  • Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου, 2018 - 12:03

Στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης του Συλλόγου Εικαστικών Δωδεκανήσου με τίτλο «Στη ροή του χρόνου», παραβρέθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Μανώλης Γλυνός όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους δημιουργούς και να ανταλλάξουν απόψεις για ζητήματα που αφορούν στην ανάδειξη του σπουδαίου έργου τους.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου», συνεχάρη τα μέλη του Συλλόγου Εικαστικών Δωδεκανήσου για την σημαντική συμβολή τους στην προαγωγή του πολιτισμού στα Δωδεκάνησα και ανέφερε πως ο Σύλλογος αποτελεί λαμπρό παράδειγμα, στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Μανώλης Γλυνός δήλωσε σχετικά: «Χρέος μας είναι να αναδεικνύουμε και να υποστηρίζουμε προσπάθειες που προάγουν τον πολιτισμό. Ο Σύλλογος Εικαστικών Δωδεκανήσου κάθε χρόνο μάς εκπλήσσει ευχάριστα, με την αρτιότητα και το υψηλό επίπεδο των μελών-δημιουργών του. Μέσα από τα έργα των μελών του ΣΕΔ αναδεικνύεται η εικαστική κουλτούρα της Δωδεκανήσου και βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε τους δημιουργούς που σε κάθε ένα από τα έργα αυτά έχουν εναποθέσει την ψυχή τους. Εμείς και ως αυριανή περιφερειακή αρχή θα είμαστε δίπλα τους, αρωγοί και συνοδοιπόροι στην προσπάθειά τους για την πολιτιστική εξέλιξη του τόπου μας, για την ανάπτυξη και τη διάδοση της σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας και για την ανάδειξη καλλιτεχνικών μελών». 
Ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» ανέφερε πως ο τομέας του Πολιτισμού αποτελεί βασικό πυλώνα του προγράμματος της παράταξής μας, με σκοπό να αναδειχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η μεγάλη ιστορία του τόπου μας, ξεχωριστά για κάθε νησί, θέτοντας παράλληλα ψηλά τον πήχη για την προαγωγή του πολιτισμού μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες αντάξιες της ιστορίας μας και της μεγάλης πολιτιστικής κληρονομιάς μας.

 

Ετικέτες: