Στιγμές της Περιφέρειας

  • Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου, 2018 - 06:18

30/1: Την απόφασή της να καταψηφίζει κάθε εισήγηση της κοστοβόρας πολιτικής που ακολουθεί η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου όσον αφορά στην τουριστική προβολή και προώθηση των νησιών της Περιφέρειας, γνωστοποίησε η παράταξη του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννη Μαχαιρίδη.

12/2: Έργο πολλών εκατομμυρίων ευρώ για τα LED, μέσω φωτογραφικού διαγωνισμού, φέρνει την Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου ενώπιον αντιδράσεων και προσφυγών, με τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο, να αντικρούει τα όσα καταλογίζονται περί φωτογραφικών προϋποθέσεων, με παραπομπή σε πολιτικές σκοπιμότητες και με μηνύματα πολιτικής αντιπαλότητας.

22/02: Απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, που αποδέχεται την προσφυγή τεχνικής εταιρείας, αλλά και επικυρώνει τις αντιδράσεις σύσσωμης της περιφερειακής αντιπολίτευσης, για τις μεθοδεύσεις και τις φωτογραφικές διατάξεις στη διακήρυξη του έργου για τα LED.

27/2: Ερωτήματα που πρέπει  άμεσα να απαντηθούν από τον Περιφερειάρχη για την υπόθεση της  Προμήθειας και Εγκατάστασης φωτιστικών σωμάτων τύπου LED στο οδικό δίκτυο φωτισμού της Ρόδου θέτει σύσσωμη η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας προς το προεδρείο.

16/3: Σημαντική χρηματοδοτική ανάσα για τα νησιά της Περιφέρειας, η αύξηση του προϋπολογισμού του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου.

23/3: Το “κατώφλι” της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής, για διερεύνηση θεμάτων εγκλημάτων διαφθοράς, “περνά” η υπόθεση του ακυρωθέντος φωτογραφικού διαγωνισμού της προμήθειας φωτιστικών σωμάτων τύπου LED, κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου.

23/3: Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, Δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος, εκπροσωπώντας την πλειοψηφία των Δημάρχων των νησιών, εξέφρασε την έντονη απαίτηση τους περί διάκρισης των ρόλων μεταξύ του Α΄ και Β΄ βαθμού αυτοδιοίκησης, λόγω της παρατηρούμενης ιδιοποίησης από την πλευρά της Περιφέρειας του έργου των Δήμων.  

3/04: Χρησιμοποίηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής, την οποία εγκαλεί το συλλογικό όργανο των Δήμων για κακή συνεργασία, προκειμένου οι θέσεις και οι απόψεις της να τύχουν της επικύρωσης από το θεσμικό όργανο της Περιφέρειας.

4/05: Ανάκληση εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου της εκφρασμένης βούλησης της για την χρηματοδότηση του έργου βελτίωσης του κλειστού γυμναστηρίου του ΑΚΔΕ, καθώς το προϋπολογισθέν ποσό των 250.000 ευρώ που αφορούσε στο συγκεκριμένο έργο διατέθηκε τελικά για τη χρηματοδότηση άλλων έργων.

12/06: Καταστροφή πεύκων στην περιοχή των Χρούσσων, κατά την εκτέλεση εργασιών καθαρισμού του επαρχιακού οδικού δικτύου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

15/06: Η αιφνίδια καθαίρεση της Επάρχου Θήρας, Θεώνης Λειβαδάρου, από τα καθήκοντα της, με απόφαση του Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου, έρχεται να προσθέσει μία ακόμα απώλεια από το στελεχιακό δυναμικό της περιφερειακής παράταξης της πλειοψηφίας, καθώς προκάλεσε την ανεξαρτητοποίηση της Περιφερειακής Συμβούλου.

19/07: Απόφαση της Περιφέρειας απειλεί με καθυστέρηση τα μεγάλα έργα της Σύρου, θέτοντας περιοριστικούς όρους στη λειτουργία της εταιρείας που έχει αναλάβει τις χωματουργικές εργασίες και διαθέτει μονάδα επεξεργασίας των αδρανών ανακυκλώσιμων υλικών.

23/7: Τη συνέχιση και επέκταση της παροχής του κινήτρου των 450 ευρώ, σε αγροτικούς και επικουρικούς γιατρούς, με σκοπό την υγειονομική θωράκιση των νησιών, αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου.

25/10: Κατάθεση νέων στοιχείων στη Δικαιοσύνη που εμφανίζουν από πού προήλθε η αυθαίρετη μετακόμιση και οι βίαιες αλλαγές στο Γραφείο του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου (μήνυση που υπέβαλε «κατά παντός υπευθύνου» στις 13-11-2015) από τον Χ. Κόκκινο.

29/10: Από την Λίνδο, την οποία επέλεξε ως σημείο αναφοράς με έντονο ιστορικό και προσωπικό συμβολισμό αλλά και περιεχόμενο, ανακοίνωσε την απόφασή του να διεκδικήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Μανώλης Γλυνός. Το όνομα της παράταξής τους, “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”.

5/11: Δήλωση ανεξαρτητοποίησης από την Περιφερειακή Σύμβουλο, Χρ. Πάπιτση και αποχώρηση της από την περιφερειακή παράταξη της πλειοψηφίας.

15/11: Στον «αέρα» βρίσκεται η κατασκευή του γηπέδου 5Χ5 στην περιοχή Καμίνια, καθώς το έργο, για το σύνολο του, στερείται δυνατότητα πολεοδομικής αδειοδότησης, αφήνοντας έκθετο τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, που είχε αναλάβει όχι μόνο την πλήρη ευθύνη της δημιουργίας του, αλλά αποτελούσε και την μοναδική του πρωτοβουλία έργου για τη Σύρο.

21/11: Ευθεία καταστρατήγηση των διαδικασιών από την Περιφερειακή Αρχή Ν. Αιγαίου για το έργο των 4,5 εκατ. ευρώ φωτισμού LED, προκαλώντας σφοδρή αντίδραση και πολιτικά ερωτήματα από τις περιφερειακές παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

13/12: Κωφεύει η αρμόδια Περιφέρεια στο πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών, με την  απροθυμία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων για εξεύρεση λύσης να εξοργίζει τους μαθητές.

17/12: Η με κάθε τρόπο συνέχιση του διαγωνισμού για τα led, φαίνεται να αποτελεί εμμονική προτεραιότητα για την Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου, φτάνοντας στο σημείο να αναπαραγάγει στοχοποίηση και των υπαλλήλων της Περιφέρειας, περί ψευδών αναφορών ως μέλη της επιτροπής Διαγωνισμού.

29/12: Την παραίτησή του από τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου, ανακοίνωσε ο Γιάννης Δεκαβάλλας, παραθέτοντας έναν σύντομο απολογισμό της δράσης του.

 

Ετικέτες: