Περιφερειακή Ενότητα Άνδρου

Χρηματοδότηση για σχολικά κτίρια της Άνδρου

  • Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου, 2019 - 12:54

Χρηματοδότηση ύψους 90.000 ευρώ προτίθεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να διαθέσει για  την κάλυψη των  επισκευών των σχολικών κτιρίων της Άνδρου. 
Η εν λόγω επείγουσα κίνηση έγινε ύστερα από την ευρεία δημοσιοποίηση της διήμερης κατάληψης των μαθητών Γυμνασίου Λυκείου Κορθίου για την απαράδεκτη κατάσταση του κτιρίου στο οποίο φοιτούν. 
Ο Έπαρχος Άνδρου κ. Δημήτρη Λοτσάρη απευθύνθηκε στον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεώργιο Λεονταρίτη την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 και του εξέθεσε τα χρονίζοντα προβλήματα του Γυμνασίου Λυκείου Κορθίου, αλλά και των υπόλοιπων σχολείων ζητώντας άμεση παρέμβαση και χρηματοδότηση του Δήμου Άνδρου, που είναι ο υπεύθυνος για την συντήρηση.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων συμφώνησε και ο Έπαρχος Άνδρου απέστειλε στον Δήμαρχο Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη στις 20 Φεβρουαρίου 2019 επιστολή που αναφέρει την πρόθεση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για διάθεση του ποσού των 90.000 ευρώ, ώστε ο Δήμος να προχωρήσει άμεσα στην μελέτη και ακολούθως με Προγραμματική Σύμβαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για να υλοποιηθεί το  συντομότερο δυνατόν το έργο.

 

Ετικέτες: