Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σαντορίνη μετά την κακοκαιρία

  • Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου, 2019 - 14:18

Στη Σαντορίνη βρίσκεται ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ο οποίος επισκέφθηκε όλα τα σημεία του οδικού δικτύου που υπέστησαν ζημιές λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν το νησί τις προηγούμενες μέρες, προκειμένου να υπάρξει αποκατάστασή τους το συντομότερο δυνατό.

Αποφασίστηκε:
α)
Να κηρυχθεί το οδικό δίκτυο του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και

β) για τις ζημιές στην περιοχή του Αεροδρομίου (Μονόλιθος) δόθηκε εντολή να συνταχθεί μελέτη από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και να δημοπρατηθεί η αποκατάστασή τους με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, παρά το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες ζημιές δεν εμπίπτουν σε περιοχή αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

«Χωρίς χρονοτριβή, παρεμβαίνουμε άμεσα για την αποκατάσταση των ζημιών στο νησί της Σαντορίνης, “προσπερνώντας” το θέμα των αρμοδιοτήτων. Προτάσσουμε την ασφάλεια των πολιτών και την επαναφορά του οδικού δικτύου στην αρχική του κατάσταση. Οφείλουμε και θα είμαστε έτοιμοι πριν την έναρξη της νέας θερινής περιόδου για τη Σαντορίνη, η οποία βρίσκεται προ των πυλών, με την άφιξη τεράστιου όγκου επισκεπτών» δήλωσε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης.