Ο Γ. Λαχανάς υποψήφιος με τη Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου

  • Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2019 - 14:00

Η  «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» ανακοινώνει σήμερα μία ακόμα αξιόλογη υποψηφιότητα με ιδιαίτερο συμβολισμό.

            Μία υποψηφιότητα που σηματοδοτεί την σύγκλιση όλων των υγειών πολιτικών δυνάμεων σε μία Αδέσμευτη, Ανεξάρτητη και Αυτόνομη Περιφερειακή Παράταξη με επικεφαλής τον Μανώλη Γλυνό.

            Ο Γιάννης Λαχανάς αποδεχόμενος την πρόταση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Μανώλη Γλυνού επιβεβαιώνει ότι η τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί πεδίο συνεργασιών που υπερβαίνει τις κομματικές γραμμές.

            Ο Γιάννης Λαχανάς αποτελεί πλέον ένα ακόμα μέλος της  «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου», της Συμμαχίας όλων των νησιωτών απέναντι στα κοινά προβλήματα ώστε να πορευτούμε σε μία εποχή ευημερίας. Σε μία εποχή που η Περιφέρειά μας θα πάψει να βρίσκεται σε χειμερία νάρκη και θα καταστεί Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών.

            Σε μία εποχή που ο πρωτογενής τομέας, ο οποίος αποτελεί το επιστημονικό αντικείμενο του Γιάννη Λαχανά, διασυνδεδεμένος με τον τουρισμό και ειδικά τις εναλλακτικές μορφές του, θα κινεί την οικονομία 365 μέρες το χρόνο.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μανώλης Γλυνός καλωσόρισε τον Γιάννη Λαχανά στη Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου δηλώνοντας τα εξής: «Κάθε μέρα που περνά, η “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” καθίσταται ο εκφραστής του συνόλου των κοινωνικών, οικονομικών και αυτοδιοικητικών δυνάμεων του τόπου μας. Ο Γιάννης Λαχανάς ως Γεωπόνος του Δήμου Καρπάθου γνωρίζει τα θέματα, τα προβλήματα αλλά και τις λύσεις και τις προοπτικές του πρωτογενούς τομέα. Γνωρίζει από κοντά τους αγρότες μας, τους αλιείς μας, τους συμπολίτες μας που δίνουν τον καθημερινό αγώνα του μόχθου σε γη και θάλασσα. Γνωρίζει τις δυνατότητες αλλά και τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του δημόσιου τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχει υπηρετήσει ως υπάλληλος του Δήμου Καρπάθου. Μαζί με τους υπόλοιπους συνυποψήφιούς μας στο Επαρχείο και στο ψηφοδέλτιο, θα συμβάλει στον κοινό μας αγώνα με γνώσεις, μεράκι και με διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς για να πετύχουμε εμπράκτως την βιώσιμη οικονομική και τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας με άξονα τον πρωτογενή τομέα. Γιάννη, καλή επιτυχία!".

Από την πλευρά του ο Γιάννης Λαχανάς, υπογράμμισε τα εξής:

"Με πλήρη συνείδηση της υπέρβασης που κλήθηκα να κάνω, ενώνω και τις προσωπικές μου δυνάμεις στον κοινό αγώνα της “Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου”. Μίας Ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής παράταξης που ήδη ο   επικεφαλής της και αυριανός  Περιφερειάρχης Μανώλης Γλυνός, έχει αποδείξει ότι διαθέτει την πολιτική κουλτούρα των συνεργασιών και της σύνθεσης. Στην μακροχρόνια ενασχόλησή μου με τα κοινά, παρά τις σαφείς ιδεολογικές μου καταβολές, ουδέποτε δίστασα σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης και τοπικών κοινωνιών να επιλέγω το καλύτερο για τον τόπο μας. Για το λόγο αυτό και με εγγύηση τόσο τον ακέραιο χαρακτήρα του Μανώλη Γλυνού όσο και την ιδιαίτερη οικογενειακή του διασύνδεση με την Κάρπαθο, προσχωρώ στην Συμμαχία. Σαν γεωπόνος που εργάστηκα επί 25 συναπτά έτη αρχικά στον ιδιωτικό τομέα και στην συνέχεια στο δημόσιο μέχρι και σήμερα, θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στον στόχο της μετατροπής του πρωτογενούς τομέα σε άξονα βιώσιμης ανάπτυξης των νησιών μας".

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιάννης Λαχανάς εργάζεται ως γεωπόνος του Δήμου Καρπάθου ενώ προγενέστερα έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα. Από το 1991 οπότε και εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στο χωριό του τις Πυλές Καρπάθου μέχρι και σήμερα ασχολείται διαρκώς με τα κοινά. Διετέλεσε Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ομίλου "Απόλλων" με σημαντικές δράσεις και έργα. Από το 2011 έως το 2014 διετέλεσε άμισθος Πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Καρπάθου, ενώ κατείχε την θέση του αντιπροέδρου  για το διάστημα 2005-2009. Από το 2003 έως σήμερα είναι μέλος της Χορωδίας Καρπάθου. Από το 1987 μετέχει ως μέλος της Τοπικής Δημοτικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στην Κάρπαθο, διετέλεσε τέσσερα χρόνια γενικός γραμματέας και 10 χρόνια Πρόεδρος, μέχρι και σήμερα.