Άρθρο του Αντιπεριφερειάρχη και Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Φιλήμονα Ζαννετίδη

"Παράκρουση η συνειδητή συκοφαντία;"

  • Δευτέρα, 1 Απριλίου, 2019 - 10:30

Διαβάζοντας τις ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου της παράταξης της Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου υπό τον κ. Μανώλη Γλυνό εξάγει κανείς με σιγουριά κάποια συμπεράσματα που δεν μπορεί ουδείς να αμφισβητήσει:

1. Απόλυτη ταύτιση της παράταξης Γλυνού με τις παρατάξεις Γιάννη Μαχαιρίδη και Μπενέτου Σπύρου. Άρα πρέπει να μιλούμε πλέον για μια παράταξη.  Παράταξη δηλαδή Μαχαιρίδη-Γλυνού. 

Αυτό είναι το ποιο ασφαλές συμπέρασμα που μπορεί κάποιος να  καταλήξει εύκολα αφού ανατρέξει λίγο στα προηγούμενα και βλέποντας ωστόσο πρόσωπα που ανακοινώνονται ότι θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο.

2.Ανατρέχοντας κανείς στα μέχρι τώρα δελτία τύπου της παράταξης Μαχαιρίδη-Σπύρου και τώρα Γλυνού, σε όλα τα χρόνια της θητείας Χατζημάρκου, θα διαπιστώσει ότι σε δύο θέματα ύψωσαν τόνους με μεγάλη ένταση που περιείχαν προσφυγές, καταγγελίες κλπ. 

Η πρώτη περίπτωση αφορά τον διαγωνισμό  για την ανάδειξη αναδόχου λειτουργίας  του φράγματος Γαδουρά και η δεύτερη τον διαγωνισμό εξοικονόμησης ενέργειας του ηλεκτρικού δικτύου Ρόδου με την προμήθεια λαμπτήρων τύπου LED.

Και στις δύο περιπτώσεις τυγχάνει να αποκλείεται οικονομικός φορέας που μέλος της έχει στενή συγγένεια  με τον επικεφαλής της Συμμαχίας.

Σε καμιά άλλη περίπτωση δεν ανέβηκαν οι τόνοι στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και του Περιφερειακού Συμβουλίου, στη διάρκεια της θητείας αυτής της Περιφερειακής Αρχής. Σε καμιά άλλη περίπτωση δεν έτυχε να ψαχτούν  ακόμα οι τελείες και τα κόμματα, δασείες και περισπωμένες, όσο σ΄ αυτούς τους συγκεκριμένους διαγωνισμούς.

Μέχρι τώρα ο ανώτατος αρμόδιος ελεγκτικός μηχανισμός της Πολιτείας μας, που είναι υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το Ελεγκτικό Συνέδριο, και αποτελείται από Δικαστές , ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ τις αποφάσεις αυτής της Οικονομικής Επιτροπής.

3.Όλα τα δελτία τύπου  που εξέδωσαν τα μέλη της παράταξης Μαχαιρίδη- Γλυνού αλλά και ο Χ. Κόκκινος για τον διαγωνισμό των LED, βρίθουν από λάσπη και συκοφαντία εναντίον της παράταξης Χατζημάρκου αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων.

Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τις αποφάσεις 608,609/2018 ,077/2019 του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Όλοι όσοι μίλησαν για “φωτογραφικό”  διαγωνισμό είναι προφανές ότι ασχολήθηκαν πολύ επιδερμικά και βιαστικά, διότι στάθηκαν μόνο στην 127/2018 απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών.

Παρακάτω δεν τους συμφέρει να ανοίξουν, να διαβάσουν και να δουν ότι τους ίδιους όρους που χαρακτηρίστηκαν  "φωτογραφικοί',  το Ελεγκτικό Συνέδριο τους ενέκρινε σε ελεγχόμενη διαγωνιστική διαδικασία άλλων ΟΤΑ.

Το θέμα είναι μέχρι πού τους συμφέρει να βλέπουν. Το μόνο που τους νοιάζει είναι πως θα πλήξουν ηθικά αυτή την  Περιφερειακή Αρχή. Δεν θα τα καταφέρουν ποτέ.

Εξ άλλου, ασχολείται η Δικαιοσύνη που προσέτρεξαν. Ας κάνουν υπομονή. Για όλα θα υπάρξει απάντηση.

Τώρα, το πόσο ήθελαν το έργο αυτό, που τόσο έχει ανάγκη το νησί της  Ρόδου, να ξεκινήσει επί θητείας Χατζημάρκου, φαίνεται με λόγια, πράξεις και έγγραφα. Δεν μπορούν να ξεγελάσουν κανέναν πια. Ο κόσμος τους γνωρίζει καλά.

Τους γνωρίζει από τον Αύγουστο  του 2014, όταν πριν παραδώσουν την Περιφέρεια, ανέθεταν εκ των υστέρων την υδραυλική μελέτη για τη Γέφυρα Κρεμαστής,  ενώ είχαν εγκαταστήσει,τον εργολάβο από τον Μάιο του 2014 και ο κόσμος περίμενε να γίνει το έργο χωρίς τις προβλεπόμενες αδειοδοτήσεις.

Τους γνωρίζει πώς λειτουργούν με δυο μέτρα και δυο σταθμά, όπως στην περίπτωση της δημοπρασίας του καθαρισμού των ρεμάτων της Ρόδου όταν δημοπράτησαν τον Αύγουστο  του 2014 και έγιναν  όλα μια χαρά, ενώ στη συνέχεια, όταν εμείς δημοπρατήσαμε τον ίδιο ακριβώς διαγωνισμό, ανακάλυψαν ότι υπάρχει κατάτμηση έργου και δεν το ψήφισαν. Άλλα τότε και άλλα τώρα. Όπως τους συμφέρει κάθε φορά.

Μπορώ να αναφέρω κι άλλα “μαργαριτάρια” τους. Τι νόημα έχει όμως; Κάποιοι δεν αλλάζουν ποτέ και με τίποτα.