Προτάσεις Μ. Μαυρίκου για τη χρηματοδότηση αθλητικών - πολιτιστικών συλλόγων

  • Τρίτη, 2 Απριλίου, 2019 - 06:21

Στο πλαίσιο της συνάντησης του συνδυασμού "Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου" του Μανώλη Γλυνού με τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους της Σύρου, η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Μαρία Μαυρίκου, ανέπτυξε τις προτάσεις της για τη χρηματοδότησή τους που εστιάζονται σε δύο άξονες.

  • στη διαρκή πληροφόρηση των Συλλόγων για τις δυνατότητες χρηματοδότησης από τα "ανοικτά" ευρωπαϊκά προγράμματα και τις επιχορηγήσεις από δημόσιους φορείς, και κατ' επέκταση στη στήριξή τους με τη μεταφορά της απαραίτητης τεχνογνωσίας, καθώς και
  • στην ύπαρξη μίας σταθερής και διαρκούς χρηματοδότησης από την Περιφέρεια, όχι μόνο σε ετήσια βάση αλλά και μακροπρόθεσμα σε βάθος τετραετίας.

Σύμφωνα με την υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλο, η λύση βρίσκεται κατά κύριο λόγο στην εξασφάλιση χρηματοδότησης από τα ευρωπαϊκά προγράμματα τα οποία μπορούν να καταστήσουν βιώσιμες τις πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις των συλλόγων. Παράλληλα, η χρηματοδότησή τους από την Περιφέρεια θα πρέπει να γίνεται από κοινού, με σχεδιασμό σε βάθος 4ετίας.

Η Περιφέρεια, υπογραμμίζει, υποχρεούται να δηλώνει ηχηρά τη στήριξή της στους Συλλόγους με :

  • την διαρκή και έγκαιρη χρηματοδότηση των Συλλόγων,
  • τη λειτουργία αποθεματικού για τις έκτακτες δράσεις των Συλλόγων,
  • τη συνεχή και όχι αποσπασματική πληροφόρηση των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων για τις δυνατότητες χρηματοδότησής τους με σκοπό τη βιωσιμότητα των δράσεών τους,
  • την καθ' όλη τη διάρκεια του έτους επαφή με τους Συλλόγους,
  • την προώθηση της συμμετοχής των τοπικών συλλόγων σε διοργανώσεις που πραγματοποιούνται στα νησιά μας αλλά προέρχονται από άλλα κράτη ή περιοχές της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την κα Μαυρίκου, θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ως Αρχή που έχει θεσμικά το ρόλο του συντονιστή και στον τομέα του Αθλητισμού και Πολιτισμού, οφείλει να συντάσσει το τομεακό πρόγραμμα δράσης λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο την εθνική και ευρωπαϊκή πολιτική αλλά και τις θέσεις και προτάσεις των αθλητικών και πολιτιστικών φορέων των νησιών μας.