Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου

Στην Πάρο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Μανώλης Γλυνός

  • Τρίτη, 2 Απριλίου, 2019 - 11:32

Την Πάρο επισκέφθηκε μετά τη Σύρο, ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» και υποψήφιος περιφερειάρχης Μανώλης Γλυνός, συνεχίζοντας την περιοδεία του στις Κυκλάδες.
Συνοδευόμενος από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Μαρουλία Κοντού, Παντελή Τζανακόπουλο και Αντώνη Χατζηιωάννου, αρχικά συναντήθηκαν με κατοίκους και καταστηματάρχες στο κέντρο της Παροικιάς με τους οποίους είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τα ζητήματα της Πάρου αλλά και για το αύριο των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.  Στη συνέχεια ο κ. Μανώλης Γλυνός επισκέφθηκε δημοτικές υπηρεσίες της Πάρου όπου συνομίλησε με εργαζόμενους και με στελέχη των υπηρεσιών για θέματα λειτουργικότητας των υπηρεσιών του Α΄Βαθμού, τα οποία ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά από την 20χρονη πορεία του στο Δήμο Ρόδου.
Στη συνέχεια ο κ. Μ. Γλυνός με τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, μετέβησαν στην Νάουσα με πρώτο σταθμό το 1ο Πρότυπο Εθελοντικό Κέντρο Α.Μ.Ε.Α.Ι. Κυκλάδων, το οποίο  είναι αποτέλεσμα προσπάθειας και ανιδιοτελούς εργασίας που προσέφεραν ανώνυμοι εθελοντές και στηρίζεται από τη Δημοτική Αρχή της Πάρου. Το Α.Μ.Ε.Α.Ι. Διαθέτει τις απαιτούμενες προδιαγραφές ώστε να φιλοξενεί άτομα με κινητικά προβλήματα, όπως και με νοητική στέρηση. Στόχος της λειτουργίας του είναι η ηθική, κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη προς τις οικογένειες των ατόμων με ειδικές ανάγκες – ικανότητες αλλά και η άρση της κοινωνικής απομόνωσης των ατόμων με ειδικές ανάγκες που ζουν στην Πάρο και στην Αντίπαρο.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης κατά τη συνάντηση με την πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Αννα Πολυκανδριώτη,  συνεχάρη τόσο την ίδια όσο το υψηλά κατηρτισμένο προσωπικό για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και το σπουδαίο έργο που επιτελούν αναφέροντας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι ένας βασικός πυλώνας για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη των ΑΜΕΑ. «Είναι υποχρέωση μας να λειτουργήσουμε ως δίχτυ προστασίας με τη λειτουργία δομών, που θα προάγουν την κοινωνικοποίηση των ατόμων με αναπηρίες και θα εξαλείψουν την περιθωριοποίηση. Η Περιφέρεια, μπορεί, πρέπει και οφείλει να είναι ο συνδετικός κρίκος σε αυτή την αλυσίδα. Η λειτουργία των πρώτων ΚΔΑΠ-ΜΕΑ  και των ιατροπαιδαγωγικών κέντρων επί της θητείας μου, ως αρμόδιος αντιδήμαρχος Ρόδου, σηματοδοτεί τις προθέσεις μου ως επόμενη περιφερειακή αρχή», δήλωσε ο κ. Γλυνός.
Διαβεβαίωσε ότι όπως πρωτοστάτησε στην Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού, για την ίδρυση κοινωνικών δομών στη Ρόδο έτσι και ως περιφερειάρχης η κοινωνική πολιτική και η βελτίωση των δομών της, θα αποτελέσει προτεραιότητα σε όλο το Νότιο Αιγαίο.
Ακολούθησε συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Νάουσας Γιώργο Μπαρμπαρίγο στην οποία κυριάρχησαν ζητήματα της Αυτοδιοίκησης και της ευρύτερης ανάπτυξης της περιοχής. Επόμενος σταθμός ήταν ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου όπου ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μανώλης Γλυνός και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι συναντήθηκαν με τον πρόεδρο, κτηνίατρο Νίκο Τσιγώνια, ο οποίος ανέλυσε τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης του Συνεταιρισμού. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μανώλης Γλυνός ανέφερε στον κ. Ν. Τσιγώνια ότι βασικός άξονας για την βιώσιμη οικονομική και τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας αποτελεί ο πρωτογενής τομέας, για τον οποίον υπάρχει ειδική μέριμνα στο πρόγραμμα της “Συμμαχίας”.
Στο Κέντρο Υγείας Πάρου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μανώλης Γλυνός, συνομίλησε με συναδέλφους του γιατρούς για ανοιχτά ζητήματα του κέντρου αλλά και για την ευρύτερη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και επανέλαβε την δέσμευσή του για ποιοτικές παροχές υγείας στις δομές σε Κυκλάδες  και Δωδεκάνησα,  παράλληλα με το «Σπίτι του Γιατρού» που θα υπάρχει σε κάθε νησί.
Ακολούθησε συνάντηση με εκπροσώπους αθλητικών σωματείων της Πάρου κατά την οποίαν αναλύθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην επιτέλεση του έργου τους, με τον υποψήφιο περιφερειάρχη να διαβεβαιώνει ότι από την επόμενη ημέρα, όλα θα ιεραρχηθούν και θα αντιμετωπιστούν.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Πάρο, ο υποψήφιος περιφερειάρχης, συναντήθηκε με Δωδεκανήσιους που είναι εγκατεστημένοι στο νησί και οι οποίοι έσπευσαν να τον χαιρετήσουν και να του εκφράσουν την στήριξή τους.
Τέλος, ο κ. Μανώλης Γλυνός και οι υποψήφιοι περιφερειακοί του σύμβουλοι, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Η ΠΑΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ  ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΤΗΣ – PAROS AND ITS COLONIE» στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Αρχίλοχος’ στην Παροικιά, με ομιλήτριες τις:
-Ντόρα Κατσωνοπούλου, Καθ. Αρχαιολογίας Δρ. Πανεπιστημίου Cornell, Ινστιτούτο Αρχαιολογίας Πάρου & Κυκλάδων, επιμελήτρια της έκδοσης
-Λίλιαν Καραλή, Ομότ. Καθ. Αρχαιολογίας, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Την Τρίτη, 2 Απριλίου 2019, ο κ. Γλυνός αναχώρησε για την Αντίπαρο και στη συνέχεια την Νάξο.