Περιοδεία Μ. Γλυνού στη Σέριφο

  • Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2019 - 15:59

Μ. Γλυνός από τη Σέριφο: Μόνο με συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και Δήμων θα έρθει η ανάπτυξη

Μετά από τη Μήλο, επόμενος σταθμός της περιοδείας του υποψήφιου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Μανώλη Γλυνού στις Κυκλάδες, ήταν η Σέριφος.

Ο κ. Γλυνός συνοδευόμενος από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου», Πέτρο Ηλιάκη, Γιάννη Γεροντή και Αντώνη Χατζηιωάννου, κατά την άφιξή του στη Σέριφο είχε επαφή με εκπροσώπους των κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το νησί και την ανάπτυξή του.

Αμέσως μετά μετέβη στη Χώρα, όπου περπάτησε στον ιστορικό σημαντικό αυτό οικισμό και συνομίλησε με τους επιχειρηματίες που προετοιμάζουν τα καταστήματά τους, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης επισκέφθηκε το Δημαρχείο και συνομίλησε με το δήμαρχο Σερίφου κ. Αντώνη Αντωνάκη, ο οποίος ανέλυσε το σύγχρονο προφίλ του Δήμου και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη βελτίωση των έργων υποδομής, όπως η βελτίωση του δημοτικού και επαρχιακού δρόμου, των σχολικών συγκροτημάτων, η καλή λειτουργία του ΒΙΟΚΑ, του φράγματος της Στενής 700.000 κυβικών το οποίο δεν διαθέτει διυλιστήρια και δίκτυα διανομής νερού, καθώς και άλλα σημαντικά θέματα.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του, επισκέφθηκαν το χώρο του ΒΙΟΚΑ, τις εγκαταστάσεις του φράγματος, προκειμένου να αποκτήσει ιδίαν αντίληψη για τα θέματα των υποδομών της Σερίφου.

Η περιοδεία του κ. Μανώλη Γλυνού στη Σέριφο ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση που είχε με τους τέσσερις υποψηφίους δημάρχους, όπου διεξήχθη μία μακρά συνομιλία και ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα του νησιού, αλλά και για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Περιφέρεια σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές. «Τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς συνεργασία και συνέργεια με τις δημοτικές αρχές των νησιών μας και των τοπικών κοινωνιών, αυτή είναι η βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας και την μετατροπή της σε Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών, από Περιφέρεια Χειμερίας Νάρκης. Ολοι μαζί θα το καταφέρουμε, με νέο ύφος και ήθος διοίκησης, μακριά από στείρες συγκρούσεις και "καπελώματα" μεταξύ Περιφέρειας και Δήμων», ανέφερε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Ο κ. Γλυνός αμέσως μετά την Σέριφο, μετέβη στο νησί της Τήνου.