Εμποροεπαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου

Συνάντηση με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Μανώλη Γλυνό

  • Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2019 - 13:05

Τα μέλη του Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου συναντήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Απριλίου 2019 στα γραφεία του Συλλόγου με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Μανώλη Γλυνό, μετά από πρόσκληση του ιδίου. Παρούσα και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος κ. Ραφαήλ Μωραΐτης.

          Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αναφέρθηκε στην υποστελέχωση του γραφείου της Περιφερειακής Ενότητας Τήνου, όχι τόσο για τον αριθμό των υπαλλήλων, όσο για τις αρμοδιότητες, π.χ. ανύπαρκτο τμήμα εμπορίου.

          Όπως και στις προηγούμενες συναντήσεις, έγινε αναφορά στα πλείστα προβλήματα των επαγγελματιών του νησιού μας, δηλαδή, στην μη αναμενόμενη πτώση του τζίρου το 2018 σε σχέση με το 2017 παρόλο την αύξηση του τουρισμού, την αβάσταχτη φορολογία και τους ισοπεδωτικούς νόμους.

          Μεγάλο μέρος της συζήτησης απασχόλησε ο γνωστός πλέον ισοπεδωτικός νόμος 4315/2014 ΦΕΚ 269/Α/24-12-2014 που αφορά στη δημιουργία τεράστιων υπεραγορών με αποτέλεσμα τον αφανισμό της τοπικής αγοράς και της κοινωνίας.

          Το Δ.Σ. αναφέρθηκε και στα νέα δεδομένα της αρχιτεκτονικής των νησιών μας αφού πλέον στήνονται προκάτ - σιδηροκατασκευές και τεράστιοι όγκοι με αποτέλεσμα την αλλοίωση της παραδοσιακής νησιώτικης αρχιτεκτονικής και επιπτώσεις στην οικονομία καθώς επίσης και το τι πρέπει να γίνει και ποιες αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να ταχθούν στο πλευρό μας για τη διατήρησή της.

          Το αίτημα του Συλλόγου μας και προς τον κ. Γλυνό ήταν ότι πρέπει να συσπειρωθούμε όλοι μαζί, φορείς και επαγγελματίες, για την αντιμετώπιση αυτών των τεράστιων προβλημάτων και να κάνουμε τα πάντα για να καταργηθούν οι νόμοι που ισοπεδώνουν τους νησιώτες, γιατί μόνο έτσι θα έχουμε αποτελέσματα.

          Ευελπιστούμε να εισακουστούμε.