Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου

"Να απαντήσει η παρέα Χατζημάρκου που θα οδηγούνται τα επεξεργασμένα λύματα Αρχαγγέλου"

  • Σάββατο, 20 Απριλίου, 2019 - 14:56

Ο  πανικόβλητος κ Χατζημάρκος συνεχίζει να κρύβεται πίσω από την αμοιβόμενη, με δημόσιο χρήμα, πολιτική του παρέα για τον αρνητικό ρόλο του, στη λύση του αποχετευτικού Αρχαγγέλου. 
Έβαλε μπροστά τον σωσία του κ Στάγκα και την υπάκουη πολιτικά κ Γιασιράνη που όμως  τον εκθέτουν περισσότερο βάζοντας επικοινωνιακά αυτογκόλ. 
Μπροστά στην αλήθεια τάχα αναρωτήθηκαν γιατί δεν έγινε μέχρι τώρα το έργο; Δηλαδή απέδωσαν ακούσια ευθύνη στη ΔΕΥΑΡ που διεύθυνε ο συνυποψήφιος τους κ Γιώργος Υψηλάντης και στην έλλειψη χρηματοδότησης δηλαδή στην Περιφέρεια, άρα τους ίδιους και τις κεντρικές κυβερνήσεις.!!!
Δηλαδή μας φταίει και η Ν.Δ. και το ΣΥΡΙΖΑ, και το ΠΑΣΟΚ και οι ΑΝΕΛ αλλά όχι το ξερό μας το κεφάλι.
Αν το θέμα δεν ήταν τόσο σοβαρό πραγματικά ο κ Χατζημάρκος με τους κκ Στάγκα, Υψηλάντη και Γιασιράνη θα μπορούσαν να πρωταγωνιστούν σε πολιτική επιθεώρηση. 
Πλέον όλοι έχουν καταλάβει ότι από το 2011-2014 ως αντιπολίτευση στο Δήμο Ρόδο και στη συνέχεια από 2014 μέχρι σήμερα, σαν περιφερειακή αρχή απλά αντιτίθενται στο έργο του Αγωγού Αρχάγγελος-Βόδι. 
Δεν είχε όμως, ούτε έχει το σθένος ο Καγκελάριος της Περιφέρειας να προτείνει συγκεκριμένη εναλλακτική πρόταση, γιατί αυτή συνεπάγεται υπευθυνότητα και πολιτικό κόστος.
Του επισημαίνουμε δημόσια ότι οφείλει να ενημερώσει τους Αρχαγγελίτες για την τοποθεσία του νέου βιολογικού που προτείνει, αλλά και για τον αποδέκτη των επεξεργασμένων λυμάτων.
Αν όχι στο Βόδι που και πως θα γίνει διάθεση κ Χατζημάρκο; Στη ξηρά ή στη θάλασσα και που; 
Γιατί δεν ενημερώνει τους Αρχαγγελίτες ότι τα λύματα για να διατεθούν στην ξηρά απαιτεί τριτοβάθμιο Βιολογικό;  Αλλά ακόμα και αν δε επιλεγεί η θάλασσα, για λόγους ασφαλείας θα υπάρχει αγωγός παράκαμψης (By pass) προς την κοντινότερη παραλία; 
Άραγε στην  παραλία Τσαμπίκας; Στεγνών; Αγάθης, στο Χαράκι η και στον υδροφόρο του Αίθωνα;
Δεν μπορεί ένας περιφερειάρχης που σέβεται τον εαυτό του και το θεσμό που εκπροσωπεί να απορρίπτει από τη μία την εγκεκριμένη εθνικά λύση, με αοριστολογίες για εναλλακτικές λύσεις.
Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι απλά η προεκλογική εκμετάλλευση της αγωνίας των κατοίκων του Αρχαγγέλου και του Αφάντου. 
Ρωτάμε λοιπόν ευθέως γιατί δεν δίνει στην δημοσιότητα την επιστολή που έστειλε στην Τεχνική Γραμματεία Λυμάτων τελευταίος και καταϊδρωμένος;
Γιατί ενώ στην συνεδρίαση της 31.01.2011 ως αντιπολίτευση του Δήμου καταψήφισε τόσο την σύνδεση Αφάντου και Αρχαγγέλου με τον αγωγό με κατευθυνση προς το «Βόδι» , τώρα αρνείται μόνο για την Αρχάγγελο;
Δηλαδή έκανε λάθος τότε για τα Αφάντου και επιτέλους το κατάλαβε τώρα αλλά συνεχίζει να θεωρεί ότι έχει δίκαιο για τον Αρχάγγελο;
Γιατί ενώ ο κ Στάγκας ως Δήμαρχος της Ιαλυσού επέλεξε να παροχετευτούν τα λύματα δεκάδες χιλιόμετρα μακριά στο  Βιολογικό Καθαρισμό στο Βόδι, συνδεόμενος με το αποχετευτικού Ρόδου αρνήθηκε το ίδιο πράγμα το 2011 σε Αφαντενούς και Αρχαγγελίτες; 
Γιατί ο κ Στάγκας δεν κατασκεύασε ξεχωριστό Βιολογικό για την Ιαλυσό ούτε και επέλεξε να συνδεθεί με τον κοντινότερο Βιολογικό Κρεμαστής που αποτελεί μία απλή ευθεία και δεν απαιτεί ενέργεια και αντλιοστάσια. 
Για τους Αφαντενούς και τους Αρχαγγελίτες όμως ο κ Στάγκας δεν θεωρεί ότι αρμόζει η λύση που επέλεξε για το Δήμο του. 
Γιατί οι κκ Στάγκας και Γιασιράνη αδειάζουν τον συνυποψήφιο τους κ Υψηλάντη που ως αναπληρωτής Δ/ντης της ΔΕΥΑΡ το 2011 εισηγήθηκε να συνδεθεί Αρχάγγελος και Αφάντου με το βιολογικό στο Βόδι;
Ας μας εξηγήσουν λοιπόν οι κκ Υψηλάντης, Χατζημάρκος και Στάγκας – Γιασιράνη αφού διαφωνούσαν μεταξύ τους το 2011 ποιος είχε δίκαιο τότε. Ο κ Υψηλάντης άρα δικαίως τον προσέλαβε ως ειδικό «Γκουρού» των Λυμάτων ο κ Χατζημάρκος; Η ο κ Χατζημάρκος οπότε τον προσέλαβε κακώς και για ποιο λόγο;
Τέρμα τα ψέματα, το κρυφτό και οι χυδαιότητες κ Χατζημάρκο από εσάς, το γραφείο προπαγάνδας και την καλοπληρωμένη παρέα σας.