Ο Κώστας Χρυσοχοΐδης, υποψήφιος με τον Γιώργο Χατζημάρκο

  • Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2019 - 14:58

Την υποψηφιότητα του Κώστα Χρυσοχοΐδη στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, καλωσορίζει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”.

Ο Κώστας Χρυσοχοΐδης, με πολυετή προσφορά στα κοινά και πλούσια κοινωνική δράση από όλες τις θέσεις που υπηρέτησε και υπηρετεί μέχρι σήμερα (Επιμελητήριο, ΣΕΒ, ΕΞΡ, Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ κ.α.) και διακεκριμένος στον επαγγελματικό στίβο, στον τομέα των πετρελαιοειδών και στον ξενοδοχειακό τομέα, στη δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συστρατευθεί με την παράταξη του Γιώργου Χατζημάρκου, ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου, αναφέρει:

«Μετά από μια πενταετή θητεία που άλλαξε τα δεδομένα για το Νότιο Αιγαίο και έβαλε ισχυρά θεμέλια για μια νέα πορεία των νησιών μας, το αποτύπωμα αυτής της περιόδου είναι απόλυτα μετρήσιμο και ορατό και στον τελευταίο κάτοικο της Περιφέρειάς μας.

Ο Γιώργος Χατζημάρκος, μετά από μακρά και απόλυτα επιτυχημένη πορεία στον Επιμελητηριακό θεσμό, θιασώτης μιας πολιτικής σχολής που κάνει καθημερινό απολογισμό των αποτελεσμάτων των πολιτικών αποφάσεων, μιας πολιτικής σχολής που πιστεύει στην ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων και όχι απλά στη διαχείρισή τους, είναι έτοιμος να διεκδικήσει μια νέα θητεία που θα ισχυροποιήσει το στάτους της Περιφέρειας και θα την προχωρήσει ακόμη πιο μπροστά.

Επί θητείας του Γιώργου Χατζημάρκου, για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, το Νότιο Αιγαίο απέκτησε πυξίδα για το πού θέλει να πάει. Απέκτησε στρατηγική για το πώς θα φτάσει εκεί που θέλει να πάει.

Για πρώτη φορά μια Περιφερειακή Αρχή εστίασε τόσο πολύ τον προσανατολισμό της στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και στη στήριξη της παραγωγής, με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας και εισοδήματος.

Για πρώτη φορά μια Περιφερειακή Αρχή διαχειρίστηκε με απόλυτη επιτυχία μεγάλες και πρωτοφανείς κρίσεις που καμία άλλη πριν από αυτήν, δεν κλήθηκε να διαχειριστεί.

Είναι η Περιφερειακή Αρχή του Γιώργου Χατζημάρκου, που δοκιμάστηκε στα πιο δύσκολα και πέτυχε.

Σε αυτήν την Περιφερειακή Αρχή, που της αξίζει να συνεχίσει το έργο της, συστρατεύομαι με όλες μου τις δυνάμεις. Θέλω να είναι μέρος αυτής της συλλογικής προσπάθειας για το Νότιο Αιγαίο των κορυφών και του πρωταθλητισμού.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ανακοινώνω την απόφασή μου να είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές με τον Γιώργο Χατζημάρκο και την παράταξή του «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο», πεπεισμένος ότι οι πολίτες του Νοτίου Αιγαίου ξέρουν καλά να εκτιμούν και να επιβραβεύουν»

 

 

Βιογραφικό

Ο Κωνσταντίνος Χρυσοχοΐδης του Παράσχου, γεννήθηκε στη Ρόδο το 1966. Είναι παντρεμένος με την Μάνια Σκουμπουρδή ( Εκπαιδευτικός, νομικός) και έχει πέντε παιδιά. Αποφοίτησε πρώτος από το Βενετόκλειο Λύκειο Ρόδου το 1984 , είναι πτυχιούχος της Α.Σ.Ο.Ε.Ε. - Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και κάτοχος Μ.Β.Α. από το Harvard Business School ( στο Harvard Business School φοίτησε με υποτροφία από το ίδρυμα Ωνάση ). Ομιλεί Αγγλικά και Γερμανικά. Ασχολείται με τη διοίκηση των επιχειρήσεων του ομίλου από το 1992 και έχει πλούσια κοινωνική δραστηριότητα.

Είναι γόνος του αειμνήστου επιχειρηματία Παράσχου Κ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος είχε επιχειρήσεις Εμπορίας Πετρελαιοειδών από το 1952, και Τουριστικές - Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις από το 1967. Επίσης είναι εγγονός του Κωνσταντίνου Π. Χρυσοχοΐδη ο οποίος αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών το 1901, ήταν εκ των ιδρυτών του Γ.Σ Διαγόρας, ανέπτυξε πλούσια δραστηριότητα για την απελευθέρωση των Δωδεκανήσων από τους Τούρκους και τους Ιταλούς, εξορίστηκε για πολλά χρόνια και τιμήθηκε πολλαπλώς από την πατρίδα για την προσφορά του στο Έθνος.

Συμμετοχή σε Διοικήσεις Εταιρειών:
 

  1. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της "Π. Χρυσοχοΐδης-Μ. Χαλκιόπουλος Α.Ε." (Ξενοδοχείο Avra Beach).

 

  1. Γενικός Διευθυντής και μέλος Δ.Σ. "RODOGAZ ΑΕ" .

 

  1. Διαχειριστής της "Δωδεκανησιακή Εταιρεία Πετρελαιοειδών ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε." .

 

  1. Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της "KOSGAZ Α.Ε."

 

Κοινωνική Δράση:
 

  1. Πρόεδρος του "Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου" από την 13η Ιανουαρίου 2011 έως την 9η Δεκεμβρίου 2011.

 

  1. Α’ Αντιπρόεδρος ( εκτελεστικός ) του "Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου" από την 1η Ιουνίου 2006 έως την 13η Δεκεμβρίου 2011.

 

  1. Γενικός Γραμματέας της "Ένωσης Εταιρειών Υγραερίου Ελλάδος".

 

  1. Οικονομικός Διαχειριστής του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού (Π.ΡΟ.ΤΟΥΡ, εταίροι : Δήμος Ροδίων και Επιμελητήριο Δωδεκανήσου)

 

  1. Μέλος του Δ.Σ. της AEGPL ( Πανευρωπαϊκή Ένωση Εταιρειών Υγραερίου ).

 

  1. Μέλος του Σ.Ε.Β.

 

  1. Μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου

 

  1. Πρόεδρος του Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ από το 2004 έως το 2008 και μέλος του Δ.Σ. έως το 2011