Τριήμερη Περιοδεία του Υποψήφιου Περιφερειάρχη κ Μανώλη Γλυνού σε Καρπάθο & Κάσο

  • Σάββατο, 4 Μαΐου, 2019 - 13:42
  • /   Eνημέρωση: 4 Μαΐου. 2019 - 16:32

Ο επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» κ Μανώλης Γλυνός, πραγματοποίησε τριήμερη περιοδεία στο Επαρχείο Καρπάθου-Κάσου το διάστημα  2-4 Μαΐου.

    Ο κ Γλυνός σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης του πέρα των δύο  υποψηφίων του συνδυασμού του κκ Γιάννη Λαχανά και Γιάννη Χαροκόπου, συνοδευόταν από τη σύζυγο του κ Θέτιδα Χιωτάκη, κόρη του αειμνήστου Καρπάθιου Βουλευτή Δωδεκανήσου Γεωργίου Χιωτάκη.

    Αρχικά ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ Γλυνός αφίχθη ακτοπλοϊκώς στις 2 Μαΐου στα Πηγάδια την πρωτεύουσα της Καρπάθου όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με στελέχη και υποστηρικτές της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου».

    Στην συνέχεια με το σύνολο του επιτελείου του και αμφότερους τους υποψηφίους κκ Λαχανά και Χαροκόπο επισκέφθηκαν τους οικισμούς Απέρι, Σπόα και Μεσοχώρι. Κατά την παραμονή τους ο κ Γλυνός συνομίλησε με τους κατοίκους και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για ζητήματα των οικισμών και τις δυσκολίες διαβίωσης στο ακριτικό νησί με εντονότερο την βελτίωση του συνόλου του επαρχιακού οδικού δικτύου μεταξύ των οικισμών όπως για παράδειγμα Σπόα-Απέρι

    Αντίστοιχες επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της ίδιας μέρας σε Φοινίκι και Πυλές όπου αφού συνομίλησε με κατοίκους συμμετείχε σε πολυπληθείς κοινωνικές εκδηλώσεις.

    Την επόμενη  μέρα Παρασκευή 3 Μαΐου ο κ Γλυνός επισκέφτηκε το Διαφάνι που αποτελεί το λιμένα της Ολύμπου και παρακολούθησε την πανηγυρική θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής χωροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μητροπολίτου Καρπάθου και Κάσου Αμβροσίου.  Μετά το πέρας της λειτουργίας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης συνομίλησε με πλήθος κόσμου και αφού ολοκλήρωσε τις επαφές του μετέβη στα Πηγάδια από όπου αναχώρησε ακτοπλοϊκώς για το νησί της Κάσου.

Στην Κάσο ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου» και οι υποψήφιοι του συνδυασμού κκ Λαχανάς και Χαροκόπος συμμετείχαν σε συνάντηση με πλήθος κατοίκων , την Δήμαρχο κ Τσανάκη, εν ενεργεία Δημοτικούς συμβούλους και υποψηφίους. Κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων εκφράστηκε καθολικά το παράπονο των παρευρισκομένων για την εγκατάλειψη της Κάσου από την απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή και την απουσία επισκέψεων που επιβεβαιώνει την αδιαφορία που επιδείχθηκε επί 5 χρόνια. Επίσης αναφέρθηκε η έλλειψη συνεργασίας από την Περιφέρεια με το Δήμο Κάσου σε θέματα θεωρήσεων μελετών και ωρίμανσης έργων απαραίτητων για την διαβίωση των κατοίκων και την ανάπτυξη του νησιού.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ Γλυνός απάντησε σε σειρά ερωτήσεων για τις προγραμματικές θέσεις της Συμμαχίας και την εφαρμογή τους στο νησί της Κάσου. Παράλληλα διαβεβαίωσε τους παρευρισκομένους ότι την επομένη των εκλογών, ο ίδιος ως Περιφερειάρχης θα βάλει τέλος στην εποχή της αδιαφορίας, της εικονικής πραγματικότητας και των έργων φαντάσματα που εξαγγέλλει η απελθούσα περιφερειακή αρχή και θα συνεργαστεί με το Δήμο Κάσου για την πρόοδο και την ευημερία του νησιού.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο κ Γλυνός επέστρεψε στην Κάρπαθο όπου επισκέφθηκε διαδοχικά τους οικισμούς Βωλάδα και Όθος και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους.

Τέλος το Πρωί του Σαββάτου 4 Μαΐου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης πραγματοποίησε περιοδεία στη Αγορά και το κέντρο της πρωτεύουσας της Καρπάθου τα Πηγάδια όπου αντάλλαξε απόψεις με καταστηματάρχες και κατοίκους. Αντίστοιχες επισκέψεις πραγματοποίησε το απόγευμα στους οικισμούς Μενετές και Αρκάσα.

Κατά την αναχώρηση του από την Κάρπαθο ο κ Γλυνός σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της περιοδείας του στο επαρχείο δήλωσε τα εξής:

«Όλα τα νησιά μας και ειδικά όσα απέχουν από τα διοικητικά κέντρα σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες χρήζουν ουσιαστικής βοήθειας και υποστήριξης από την Περιφέρεια. Η ειλικρινής συνεργασία με τους Δήμους, τα εκλεγμένα Δημοτικά συμβούλια και τις υπηρεσίες είναι προϋπόθεση ώστε να ιεραρχηθούν και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με ορθολογικά και όχι πολιτικά κριτήρια.  Η φυσική παρουσία του εκλεγμένου Περιφερειάρχη μέσω προγραμματισμένων και περιοδικών επισκέψεων είναι Δημοκρατική υποχρέωση και δείγμα σεβασμού απέναντι στους πολίτες και τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους και όχι αγγαρεία. Δεν μπορεί οι αποφάσεις για μία ολόκληρη Περιφέρεια να λαμβάνονται από κλειστές παρέες και στο παρασκήνιο απαξιώνοντας το Περιφερειακό Συμβούλιο και τις τοπικές κοινωνίες. Από την πλευρά μου διαπίστωσα ότι ζητήματα αποκλειστικής αρμοδιότητας της Περιφέρειας όπως επαρχιακό οδικό δίκτυο, τα πολυδιαφημισμένα υδατοδρόμια που θα βελτίωναν τις συγκοινωνίες δεν έχουν τύχει καμίας προόδου. Αντίστοιχα η συνεργασία με τους Δήμους Καρπάθου και Κάσου είναι προβληματική έως ανύπαρκτη με αποτέλεσμα έργα προτεραιότητας όπως αποχέτευσης, ύδρευσης κτλ  να μην ωριμάζουν. Η περιοδεία μου στο Επαρχείο Καρπάθου-Κάσου επιβεβαίωσε όσα έχω διαπιστώσει και ο ίδιος κατά τις επισκέψεις μου ως ιδιώτης στην Κάρπαθο από όπου κατάγεται η σύζυγος μου. Πρέπει αφήσουμε πίσω μας μαζί με την απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή την εποχή του Facebook και του Instagram και να περάσουμε στην εποχή των έργων, των πράξεων και της συνεργασίας. Την 26 Μαΐου η νίκη της Συμμαχίας θα είναι νίκη όλων των νησιών μας και της ενότητας »