Αντιμετωπίστηκαν άμεσα θέματα επάρκειας ψηφοδελτίων σε ορισμένα τμήματα σε Σέριφο και Σύρο

Με μικροπροβλήματα οι εκλογές στις Κυκλάδες

Θέματα επάρκειας αριθμού ψηφοδελτίων σε ορισμένα εκλογικά τμήματα της Σερίφου και της Σύρου παρατηρήθηκαν τις πρωινές ώρες της Κυριακής της 26ης Μαΐου, τα οποία όμως αντιμετωπίσθηκαν άμεσα, προκειμένου η διεξαγωγή των εκλογών να συνεχίσει ομαλά.

Eιδικότερα, στη Σύρο και σε ένα εκλογικό τμήμα του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης διαπιστώθηκε μη επαρκής αριθμός ψηφοδελτίων του περιφερειακού συνδυασμού “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”, με τον αρμόδιο δικαστικό αντιπρόσωπο να ενημερώνει άμεσα την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, το υπεύθυνο γραφείο της οποίας και έσπευσε να αποστείλει επιπλέον ψηφοδέλτια από την κούτα με το υλικό των επαναληπτικών εκλογών.

Πρέπει να σημειωθεί πως, την ευθύνη για τα ψηφοδέλτια της κάθε παράταξης φέρει η ίδια η παράταξη.

Επιπλέον, στη Σέριφο και συγκεκριμένα σε ένα εκλογικό τμήμα, για διάστημα μίας ώρας “έτρεχε” η διαδικασία των εκλογών χωρίς να υπάρχουν ψηφοδέλτια του ίδιου περιφερειακού συνδυασμού της “Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου”, γεγονός που φέρνει στο προσκήνιο λόγους ακυρότητας της διαδικασίας για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στο νησί. Δεδομένου ότι η διανομή έγινε από τον Δήμο Σερίφου, άμεσα ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι και προώθησαν το απαραίτητο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, με τη διαδικασία να συνεχίζεται κανονικά.

Τέλος, πρέπει να αναφερθεί πως με καθυστέρηση απέστειλαν στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στη Σύρο τα ψηφοδέλτιά τους, έξι συνδυασμοί για τις Ευρωεκλογές του 2019, με αποτέλεσμα να απαιτηθεί δεύτερη αποστολή στα νησιά των Κυκλάδων, ενώ περί τους τέσσερις συνδυασμούς δεν προώθησαν καθόλου ψηφοδέλτια (για Ευρωβουλή).

Σχετικά με τις ανάγκες μεταφοράς των ψηφοδελτίων από τα Κυκλαδονήσια στο Πρωτοδικείο Σύρου, δεδομένης της κακής ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σύρου με τις Δυτικές Κυκλάδες, έχει ζητηθεί η συνδρομή πολεμικού πλοίου για το πρωί της Δευτέρας, οπότε και θα πρέπει όλο το υλικό να φθάσει στο Πρωτοδικείο. Για τα παραπάνω έχει φροντίσει το Υπ. Εθνικής Αμύνης και το Υπ. Εσωτερικών.