Φίλιππος Φόρτωμας - Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ

Επιστολή σε περιφερειάρχη και πρόεδρο ΠΕΔ Ν. Αιγαίου για τους δασικούς χάρτες των νησιών

  • Δευτέρα, 9 Μαρτίου, 2020 - 20:44

Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, Αντώνη Καμπουράκη, έστειλε την Δευτέρα 9 Μαρτίου, ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, με αντικείμενο το γνωστό πρόβλημα που έχει ανακύψει στα νησιά με τους δασικούς χάρτες. 
Ο κ. Φόρτωμας, αναφέρθηκε στις ενέργειες και πρωτοβουλίες που ήδη έχει αναλάβει στο πλαίσιο αντιμετώπισης του σοβαρού ζητήματος, με σημαντικότερη εξ αυτών, τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Κωνσταντίνο Αραβώση. 
Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής Κυκλάδων στην επιστολή του, ανέλυσε στον Γενικό Γραμματέα όλες τις πρακτικές δυσκολίες εφαρμογής του τρέχοντος θεσμικού πλαισίου, αν και ο νομός Κυκλάδων εξαιρείται ούτως ή άλλως από την υποχρέωση των ιδιοκτητών να αποδεικνύουν την ιδιοκτησία τους σε δασικές/χορτολιβαδικές εκτάσεις. Υποστήριξε, επίσης, ότι είναι αναγκαία η προώθηση νομοθετικών βελτιώσεων με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γενικού Γραμματέα, μεγάλο μέρος των αιτημάτων που έχουν κατατεθεί από διάφορες πλευρές, θα καλυφθεί ικανοποιητικά με το επικείμενο νομοσχέδιο για τους δασικούς χάρτες. 
*Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Φόρτωμα