«Τουρισμός και Covid-19»

1η Τηλεδιάσκεψη ΜΠΣ Νοτίου Αιγαίου της ΝΔ

  • Τετάρτη, 8 Ιουλίου, 2020 - 10:59

Αξιοσημείωτη ήταν η ανταπόκριση που είχε η πρώτη ανοικτή τηλεδιάσκεψη με θέμα «Τουρισμός και Covid-19» που διοργάνωσε το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών Νοτίου Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας τη Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, που μεταξύ άλλων τόνισε πως οι εντυπωσιακές επιδόσεις της Ελλάδας και των αρμόδιων αρχών στην αντιμετώπιση της πανδημίας αποτελεί τη βάση του εθνικού τουριστικού προϊόντος φέτος και αυτό άλλωστε καταδεικνύει και η νέα καμπάνια προβολής του ΕΟΤ. Υπογράμμισε τον ρόλο της εκπαίδευσης στην τουριστική ανάπτυξη και δήλωσε πως η κυβέρνηση παραμένει αδιαπραγμάτευτη σε θέματα Δημόσιας Υγείας. Εν συνεχεία, ο κ. Στέλιος Κονταδάκης, Γραμματέας Οργανωτικού του Κόμματος και Δ/ντης του Γραφείου του Προέδρου, χαιρέτισε την εκδήλωση και όλους τους συμμετέχοντες, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την δραστηριοποίηση του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών και επεσήμανε ότι ο τουρισμός είναι προτεραιότητα για την ελληνική οικονομία.

Την σκυτάλη πήρε ο πρώτος διακεκριμένος εισηγητής της τηλεδιάσκεψης κ. Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και Υπεύθυνος Τομέα Τουρισμού της ΝΔ, που με αντικειμενικότητα και σαφήνεια ανέλυσε την τρέχουσα κατάσταση και τις δυναμικές που δημιουργούνται για το άνοιγμα των συνόρων, εν μέσω μάλιστα των καταιγιστικών εξελίξεων των τελευταίων ημερών.

Εξίσου διαφωτιστική ήταν και η διάλεξη του κ. Γεώργιου Κρεμλή, πολύπειρου Συμβούλου του Πρωθυπουργού, που μίλησε για τη σημασία της Βιώσιμης Ανάπτυξης και την προστασία του Περιβάλλοντος ως τις σημαντικότερες προοπτικές του Ελληνικού Τουρισμού για εδραίωση του ανταγωνιστικού του πλεονεκτήματος στα επόμενα χρόνια.

Την ανάγκη για τη συνεχή διασύνδεση  Πρωτογενούς Παραγωγής και Τουρισμού «φώτισε» στην συνέχεια με πολλά επιχειρήματα και παραδείγματα η πολυπράγμων Γραμματέας Αγροτικών Φορέων κ. Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου που χαρακτήρισε τη Γαστρονομία ως παράγοντα – «κλειδί»  για την ανάπτυξη  και ανάδειξη κάθε προορισμού.

Με το πάντα επίκαιρο θέμα της Κρουαζιέρας καταπιάστηκε στο πλαίσιο της εισήγησης που ακολούθησε ο κ. Γιάννης Μπρας, Διευθύνων Σύμβουλος της CEO Five Senses Consulting & Development. Με βάση την πολυετή εμπειρία του ο κ Μπρας παρουσίασε τα βασικά σημεία ενός σχεδίου ανάπτυξης της κρουαζιέρας και του yachting.

Οι εισηγήσεις ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση του κ. Μάκη Μπίτζιου, Γενικού Διευθυντή της εταιρίας Remake Marketing. Κεντρικό θέμα ήταν η προσέγγιση επισκεπτών στη νέα εποχή, με αναφορά σε επιτυχημένα παραδείγματα προβολής στο Νότιο Αιγαίο όπως των Δήμων, Λειψών, Πάτμου, Ιητών, Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Σίφνου και Άνδρου.

«Σε μία πρωτόγνωρη τουριστική σεζόν για τα νησιά μας, το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών Νοτίου Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει την πρώτη ανοιχτή τηλεδιάσκεψη με καίρια τουριστικά θέματα. Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε τον «χώρο» για δημιουργική ανταλλαγή απόψεων και να  δώσουμε πρακτικές απαντήσεις σε καθημερινά ζητήματα που απασχολούν όλους τους εμπλεκόμενους ανεξαιρέτως, στον τομέα του Τουρισμού», δήλωσε η κ. Ελένη Μαυρόγαλου, Δικηγόρος και Γενική Συντονίστρια Μητρώου Πολιτικών Στελεχών Νοτίου Αιγαίου που ανέλαβε χρέη διοργανωτή και συντονιστή της επιτυχημένης δράσης.

Η εκδήλωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς την παρακολούθησαν απευθείας δεκάδες ενδιαφερόμενοι με χιλιάδες προβολές στο FB, ενώ μεταξύ των εισηγήσεων τέθηκαν πολλά ερωτήματα και απορίες και υπήρξαν πολλές σημαντικές παρεμβάσεις από τα μέλη του Μητρώου, κορυφαίους εκπροσώπους του Τουρισμού, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων έγκριτων Οργανισμών.