Γιώργος Λεονταρίτης - Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων

Έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια για τον υψηλό βαθμό κινδύνου πυρκαγιάς

  • Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2020 - 19:11

Την Παρασκευή 10-7-2020, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. Π.Ε. Κυκλάδων λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (Κατηγορία 4) που καταγράφεται στις Κυκλάδες, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που συντάσσει η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας,

Στη Σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία το Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη συμμετείχαν: ο προϊστάμενος της Δνσης Πολιτικής Προστασίας της Π.Ν.Αι. Θανάσης Δρόσος, ο διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου κ. Β. Κοκμοτός, ο διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μ. Κυκλάδων κ. Χ. Παπαμιχαήλ, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κυκλάδων κ. Κ. Ανθούλης, ο υποδιοικητής της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Ελληνικής Ακτοφυλακής κ. Κ. Κοκολαντωνάκης, ο Φρούραρχος Σύρου κ. Γ. Μπούρας, ο εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Σύρου κ. Ζ. Γαζανάκης, ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και ο εκπρόσωπος της Δνσης Δασών Νομού Κυκλάδων κ. Χ. Καραμπάτσος.

Στην έκτακτη συνεδρίαση συζητήθηκε ο βαθμός αυξημένης ετοιμότητας των εμπλεκόμενων υπηρεσιών των Κυκλάδων και των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας και η συνεργασία μεταξύ τους για την αποτροπή και την αντιμετώπιση του κινδύνου από την εκδήλωση τυχόν πυρκαγιών, καθώς και η πορεία υλοποίησης των δράσεων που είχαν αποφασιστεί στην τακτική Συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. Π.Ε. Κυκλάδων που πραγματοποιήθηκε στη Σύρο το Μάιο 2020.