Τηλεδιάσκεψη γνωριμίας του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και των αντιπεριφερειαρχών

  • Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021 - 13:54

Τηλεδιάσκεψη γνωριμίας πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των αντιπεριφερειαρχών πρωτογενή τομέα. Μία τηλεδιάσκεψη στην οποία μπήκαν οι βάσεις συνεργασίας με τον υπουργό κ. Λιβανό να ζητά μία φορά τον μήνα τηλεδιάσκεψη, εκτός από τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους αντιπεριφερειάρχες. Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν οι υφυπουργοί Φωτεινή Αραμπατζή και Γιάννης Οικονόμου, καθώς και οι ΓΓ  Γιώργος Στρατάκος και Κώστας Μπαγινέτας.

Στη συνάντηση μετείχαν οι εξής Αντιπεριφερειάρχες:

Θεόδωρος Βασιλόπουλος  (Δυτικής Ελλάδος), Γεώργιος Ζιμπίδης (Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), Σωτήριος Μπάτος (Κεντρικής Μακεδονίας), Βασίλειος ΄Αμπας  (Δυτικής Μακεδονίας), Θωμάς Πιτούλης (Ηπείρου), Γεώργιος Λαδόπουλος (Θεσσαλίας), Σωτήριος Κουρής (Ιονίων Νήσων), Δημήτρης Βουρδάνος (Στερεάς Ελλάδας), Νίκων Τζινιέρης (Πελοποννήσου), Παναγιώτης Κουφέλος (Β.Αιγαίου), Φιλήμονας Ζαννετίδης (Ν.Αιγαίου), Μανώλης Χνάρης (Κρήτης),. Στην τηλεδιάσκεψη μετείχε και ο κ. Ανδρέας Καραγεώργης (Αντιπεριφερειάρχης Αλιευτικής Πολιτικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης).

Επρόκειτο ουσιαστικά για μια συνάντηση γνωριμίας, στην οποία ετέθη το πλαίσιο συνεργασίας του υπουργού, των υφυπουργών και των ΓΓ με τους αντιπεριφερειάρχες.

Στην παρέμβασή του ο υπουργός Σπήλιος Λιβανός  ανέφερε την πρόθεσή του  να ενισχύσει το  κομμάτι της επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα. Είπε, χαρακτηριστικά:

.

 «Ξέρετε και εσείς την άποψη μου πως  σε κάθε περίπτωση μπορούμε να σχεδιάσουμε λίγο καλύτερα, πιο μακροπρόθεσμα ίσως, με περισσότερα χρήματα και με μεγαλύτερη δέσμευση το κομμάτι των νέων αγροτών και τα σχέδια βελτίωσης να τα κάνουμε πιο ουσιαστικά, πιο παραγωγικά και  όχι κυρίως επενδύσεις σε ντουβάρια και σε μηχανήματα τα οποία είναι περισσότερα απ’ όσα χρειαζόμαστε».

Απευθυνόμενος στους Αντιπεριφερειάρχες ο κ. Λιβανός μεταξύ άλλων είπε ότι άμεσα θα επισκεφθεί το Υπουργείο ο Πρωθυπουργός  και πρόσθεσε:

«Την περίοδο αυτή είμαστε  στη φάση της προετοιμασίας του Στρατηγικού Σχεδίου για την διαμόρφωση ουσιαστικά της πολιτικής μας, με κύριους άξονες την προσπάθεια που κάνουμε για το Ταμείο Ανάκαμψης, τη διαμόρφωση της πρότασης για τη νέα ΚΑΠ  και για τις χρηματοδοτικές πολιτικές εν γένει.  Η πρόθεσή μας είναι να έχουμε μια συνεχή, ουσιαστική  και αποδοτική συνεργασία. 

Επιδίωξη μας είναι να είμαστε και ο Γιάννης Οικονόμου και η Φωτεινή Αραμπατζή κι εγώ, πολύ περισσότερο στην περιφέρεια παρά  εδώ στο γραφείο».

Στη δική τοποθέτηση ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Φιλήμονας Ζαννετίδης αναφέρθηκε στην υποστελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας και την δυσκολία ανταπόκρισης στις ανάγκες των νησιωτών, στην ενίσχυση του προγράμματος για τους νέους αγρότες και στο υψηλό κόστος παραγωγής που υπάρχει στα νησιά έναντι του κόστους των χερσαίων περιοχών.