Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου το 2021

  • Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου, 2022 - 06:18

Ιανουάριος

8/1: Υπεγράφη το καταστατικό του Αναπτυξιακού Οργανισμού της ΠΝΑι. που θα δώσει τη δυνατότητα της απορρόφησης των νέων πόρων που πρόκειται να εισρεύσουν στην χώρα.

12/1: Παραδόθηκαν 500 rapid test στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου από τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη.

13/1: Πρωτιά και το 2020 στην αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

21/1: Δημοπρατείται η ψηφιακή εφαρμογή ανάδειξης του πολιτιστικού κεφαλαίου της Νάξου.

Φεβρουάριος

4/2: Δέσμευση της Υπουργού Πολιτισμού για τη διάσωση του κτιριακού πλούτου της Σύρου.

4/2: Δώδεκα ασθενοφόρα μικρού όγκου στα μικρονήσια του Νοτίου Αιγαίου.

8/2: Από τη Σύρο η εκκίνηση του προγράμματος οδικών παρεμβάσεων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

13/2: Πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

15/2: Η ενίσχυση της νησιωτικότητας στο επίκεντρο της συνεργασίας του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών με τους περιφερειάρχες των τεσσάρων νησιωτικών περιφερειών της χώρας.

18/2: Στην κυριότητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου το ακίνητο της Καθολικής Εκκλησίας στο Μάννα για την κατασκευή του Πολυχώρου στη Σύρο.

19/2: Σύμβαση για την προμήθεια εξοπλισμού στο θέατρο "Απόλλων".

28/2: Αμέριστη συμπαράσταση στους διωκόμενους κατοίκους της Τήνου για τις ανεμογεννήτριες από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Μάρτιος

1/3: Την από μηδενικής βάσης συζήτηση για την αξιοποίηση των Ιαματικών Πηγών, με όλους τους εμπλεκόμενους και συναρμόδιους φορείς και μοναδικό στόχο την ανάπτυξη του Ιαματικού Τουρισμού και του Τουρισμού Ευεξίας, αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου.

02-03: Ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος συγκάλεσε τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των φορέων που απαρτίζουν την Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό σε τηλεδιάσκεψη, με θέμα την διαμόρφωση και παρουσίαση του σχεδιασμού της διαφημιστικής καμπάνιας, με αρχικό προϋπολογισμό 800.000 ευρώ, από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.

10/3: Πλήρης ανακατασκευή του 6ου Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης με φροντίδα για τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια.

15/3: Με κοινή δήλωσή τους, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη και ο αρμόδιος Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκος Ταγαράς, επιβεβαιώνουν τα περί νομοθετικής ρύθμισης που θα κατατεθεί και θα δίνει άμεση λύση στο πρόβλημα των ετοιμόρροπων κτισμάτων. Συγκεκριμένα, συστήνεται άμεσα Ειδική Επιτροπή Επικινδύνως Ετοιμόρροπων (Ε.ΕΠ.ΕΤ.) κτιρίων.

22/3: Πρόταση Περιφερειάρχη για θεσμοθέτηση Ειδικών Επιτροπών Επικινδύνως Ετοιμόρροπων σε Σύρο και Ρόδο.

24/3: Την επιτάχυνση του ρυθμού των εμβολιασμών στα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου ζητά η ΠΕΔ Ν. Αιγαίου.

29/3: Δηλώνει την παραίτησή του από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου, ο μέχρι σήμερα επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γιάννης Ντουνιαδάκης.

Απρίλιος

13/4: 18 επενδύσεις των Κυκλάδων στον Αναπτυξιακό νόμο.

13/4: 35 εκατ. ευρώ σε 3.705 επιχειρήσεις, από το πρόγραμμα «ΝΗΣΙδΑ» της ΠΝΑι.

26/4: Να δοθεί άμεσα στην Περιφέρεια η δυνατότητα προσλήψεων προσωπικού για την επιτάχυνση των εμβολιασμών ζητά με επιστολή του ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου.

27/4: Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανοίγει παράθυρο στους μαθητές στηρίζοντας το εγχείρημα των μαθητικών εφημερίδων, που εκδίδουν οι μαθητές των σχολείων της μαζί με την κυριακάτικη εφημερίδα «Το Βήμα».

28-04: Επιστημονικές απαντήσεις για τη θαλάσσια και ατμοσφαιρική ρύπανση στο λιμάνι της Ερμούπολης, επιδιώκει να αποκτήσει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, μέσω μελέτης που θα εκπονήσει το Πολυτεχνείο Κρήτης, με χρηματοδότηση της ΟΝΕΧ.

Μάιος

19/5: Την αποστολή στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) των επιδημιολογικών στοιχείων ανά νησί της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να διορθωθεί η ταξινόμηση της Περιφέρειας, που σήμερα πλήττει με οριζόντιο και άρα άδικο τρόπο το σύνολο των νησιών της, ζητά ο Περιφερειάρχης, Γ. Χατζημάρκος, με επιστολή που απέστειλε στους συναρμόδιους υπουργούς.

20/5: Χιλιάδες επιχειρήσεις εκτός επιχορήγησης από το Πρόγραμμα Νησίδα του Ν. Αιγαίου.

24/5: Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΠΝΑι, Cisco και ΟΝΕΧ για το Κέντρο Θαλάσσιας Τεχνολογίας.

Ιούνιος

2/6: Περισσότερες από 520 διεθνείς πτήσεις με προορισμό τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

11/6: Καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

15/6: Περιφερειακό Δίκτυο Ν. Αιγαίου για την πρόληψη και αντιμετώπιση της κακοποίησης παιδιών.

Ιούλιος

1/7: Πάνω από 300.000 οι επισκέπτες από το εξωτερικό σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες.

6/7: 7 στα 10 ξενοδοχεία στο Ν. Αιγαίο άνοιξαν τις πρώτες εβδομάδες της τουριστικής σεζόν.

7/7: Ομόφωνα εγκρίθηκε η Τιμολογιακή Πολιτική στο Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου.

8/7: Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Σύρου από τον Περιφερειάρχη, Γ. Χατζημάρκο.

14/7: Χρηματοδότηση για τη μελέτη του Πολυχώρου στη Σύρο. Απέσπασε τη θετική έγκριση του Υπ. Εσωτερικών η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και εντάσσεται η μελέτη του μεγάλου έργου, στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

15/7: Χρηματοδότηση ύψους 1 εκ. ευρώ στο Νοσοκομείο Σύρου για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

17/7: Ανεξαρτητοποίηση του περιφερειακού συμβούλου Γιάννη Φλεβάρη από την Περιφερειακή Αρχή.

22/7: Ιδρύονται τέσσερα Συμβούλια Ιδιοκτησίας για να εξετάσουν την κυριότητα των εκτάσεων σε Κρήτη, Ιόνια νησιά, Λέσβο, Σάμο, Χίο, Κυκλάδες, Κύθηρα – Αντικύθηρα και Μάνη.

Αύγουστος

9/8: Εγκρίθηκε ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Αποβλήτων από τον ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου.

19/8: 50 γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στις Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας των νησιών. Χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους.

23/8: Χρηματοδότηση από την ΠΝΑι της πρόσβασης 550 παιδιών σε παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ.

Σεπτέμβριος

1/9: Το 97,3% των ξενοδοχείων στο Νότιο Αιγαίου άνοιξαν και λειτουργούν.

14/9: Για πρώτη φορά φέτος, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει με δικό της περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

15/9: Κυριάρχησαν ξανά τα εστιατόρια του Νοτίου Αιγαίου στην απονομή των Χρυσών Σκούφων 2021. Με 17 συνολικά βραβευμένα εστιατόρια, το Νότιο Αιγαίο αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά πρωταθλητής στην υψηλή γαστρονομία.

17/9: Βάσει ισχύουσας νομοθεσίας απαγορεύεται να προβεί στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου προκειμένου να εκπονηθεί η μελέτη για τη διαπίστωση της ύπαρξης ή μη, σοβαρής ρύπανσης στο λιμάνι της Ερμούπολης.

Οκτώβριος

6/10: Στο 85% η τουριστική ανάκαμψη στο Νότιο Αιγαίο για τον Σεπτέμβριο.

7/10: Την επαναφορά του καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά διεκδικούν ξανά και από κοινού η ΠΕΔ Ν. Αιγαίου και η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

23/10: Κικίλιας: Ικανοποίηση για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής κίνησης στο Ν. Αιγαίο.

Νοέμβριος

12/11: Κρυστάλλινο “OΧΙ” στις βιομηχανικές ανεμογεννήτριες στα νησιά. Συγκεκριμένες προτάσεις στο Υπουργείου Περιβάλλοντος για την προστασία του φυσικού κάλλους των Κυκλάδων.

16/11: Πολυχώρος Σύρου: Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη γεωτεχνική μελέτη.

Δεκέμβριος

28/12: Μειώθηκαν τα ποσά που προϋπολογίζει ο ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου Α.Ε. να πάρει από κάθε Δήμο αναφορικά με τη διαχείριση των ΧΥΤΑ και των απορριμμάτων των νησιών.

 

Ετικέτες: