Κοπή πίτας στην έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Σύρο

Πρωτοχρονιά με ευχές και προεκλογικά μηνύματα

Με ευχές για υγεία, αγάπη και ευημερία σε όλους τους κατοίκους της Σύρου, αλλά και των Κυκλάδων πραγματοποιήθηκε η λιτή εκδήλωση για την κοπή της πίτας το πρωί της Πρωτοχρονιάς στην έδρα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, με “οικοδεσπότη” τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη, Γιώργο Λεονταρίτη.

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου, κ. Δωρόθεου Β΄, του Καθολικού Επισκόπου Σύρου, Σεβ. π. Πέτρου Στεφάνου, καθώς επίσης του προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννη Ρούσσου, του Συντονιστή της ΑΔΑ, Πολύκαρπου Πολυχρονάκη, του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης, Νίκου Λειβαδάρα, του Λιμενάρχη Σύρου, Γιάννη Βαμβακούση, του Περιφερειακού Διοικητή της Αστυνομίας, Γιώργου Μιχαλόπουλου καθώς επίσης και εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και των υποψήφιων Δημάρχων, Αλέξη Αθανασίου και Άρη Ρώτα, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων προχώρησε σε έναν μίνι απολογισμό για τα πεπραγμένα κατά το 2022.

Ο ίδιος τόνισε πως η Περιφερειακή Αρχή Ν. Αιγαίου με εμπιστοσύνη στη δουλειά που αναπτύσσει η ίδια και τα στελέχη της Περιφέρειας, υπηρέτησε τους νησιώτες με υπευθυνότητα, εστιάζοντας στο κομμάτι της στήριξης των υποδομών, σε έργο με κοινωνικό πρόσημο αλλά και στη στήριξη της επιχειρηματικότητας, δίνοντας έμφαση στο μεγάλο “στοίχημα” του τουρισμού.

Σύμφωνα με όσα πρόσθεσε ο κ. Λεονταρίτης, μαζί με τους νησιώτες το Ν. Αιγαίο προχωρά μπροστά.

Ιδιαίτερο “χρώμα” πήρε φέτος η εκδήλωση της Περιφέρειας στη Σύρο για την υποδοχή του νέου έτους 2023, αφού όλοι στους χαιρετισμούς που απηύθυναν, έστειλαν προεκλογικά μηνύματα.

Από την πλευρά του Μητροπολίτη Σύρου, κ. Δωροθέου Β΄ τονίστηκε πως η προεκλογική περίοδος πρέπει να υπάρξει με όρους σεβασμού και αξιοπρέπειας, καθώς αυτό αξίζει στο νησί, όπως παρομοίως ανέφερε και ο Καθολικός Επίσκοπος, ο οποίος σημείωσε πως θα πρέπει οι υποψήφιοι να εστιάσουν με όλες τις δυνάμεις τους στο πώς θα προοδεύσει ο τόπος.

Αμέσως μετά ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε καλή πορεία στον Νίκο Λειβαδάρα που αποχωρεί και τον ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους μέχρι σήμερα, ενώ δεσμεύθηκε πως αν η παράταξη Χατζημάρκου πάρει ξανά τις εκλογές, τότε η καλή συνεργασία με τους Δήμους θα συνεχιστεί προς όφελος των νησιών. Από την πλευρά του, ο Συντονιστής της ΑΔΑ ευχήθηκε καλή προεκλογική χρονιά σε όλους και λειτουργώντας πιο συναισθηματικά όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αν και εκπροσωπεί θεσμό, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Αλέξη Αθανασίου. Ακολούθως, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων εξήγησε πως η ουσία εστιάζεται στην καλή συνεργασία με όλες τις πλευρές, υπογραμμίζοντας πως για να παράγεται αποτέλεσμα, απαιτείται να ταπεινώσουν όλοι το “εγώ” τους και να λειτουργήσουν συλλογικά και με το “εμείς”.

Τέλος, ευχές απηύθυνε και ο περιφερειακός σύμβουλος, Μάκης Δαδάος, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κεράσματα και συζήτηση μεταξύ των παρισταμένων.