Η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” έλαβε ποσοστό 66,22% στις περιφερειακές εκλογές

Πανηγυρική επανεκλογή του Γιώργου Χατζημάρκου στο Νότιο Αιγαίο

  • Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου, 2023 - 06:19

Σαρωτική ήταν η επανεκλογή του Γιώργου Χατζημάρκου με τον συνδυασμό “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”, επιβεβαιώνοντας με τον πλέον εμφατικό τρόπο όλες τις δημοσκοπήσεις που τον ήθελαν να αναλαμβάνει εκ νέου τα ηνία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Χαρακτηριστικό είναι πως ο κ. Χατζημάρκος έλαβε το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό, μεταξύ των 13 περιφερειών της χώρας.

Η παράταξη του κ. Χατζημάρκου, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 98,35%, έλαβε 66,24% και 30 έδρες, όταν ο Νικηφόρος Παπανικόλας με τον συνδυασμό “Νέα Εποχή στο Νότιο Αιγαίο” έλαβε 15,26% και 7 έδρες, η Χρύσα Καραγιάννη, με τον συνδυασμό “Ανοιχτοί Ορίζοντες για το Νότιο Αιγαίο” 10,85% και 5 έδρες και ο Ιωάννης Αγγέλου από τη “Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου” 7,65% και 3 έδρες. 

 

 

Τώρα όσον αφορά στην περιφερειακή ενότητα της Σύρου και με ποσοστό ενσωμάτωσης 95,45%, πρώτος σε σταυρούς αναδείχτηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης με 2.843 ψήφους, ενώ ακολούθησε ο Νίκος Φωτεινιάς με 1.658 ψήφους και ο Mάρκος Δαδάος με 1024  ψήφους. Αξίζει να σημειωθεί πως με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, από τη Σύρο εκλέγονται δύο περιφερειακοί σύμβουλοι από τον συνδυασμό του κ. Χατζημάρκου.

Ο κ. Λεονταρίτης, μετά την ανακοίνωση των πρώτων επίσημων αποτελεσμάτων που επιβεβαίωναν τη νίκη του συνδυασμού “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”, τόνισε ότι η νίκη αυτή είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας με “καπετάνιο” τον Γιώργος Χατζημάρκος, επισημαίνοντας παράλληλα πως “το σημαντικό είναι ότι βλέπουμε μία κοινωνία, η οποία έχει αξιοκρατικά κριτήρια και γνωρίζει να αξιολογεί. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, γιατί είναι ένα μήνυμα που είχε ανάγκη η κοινωνία μας. Μία κοινωνία η οποία παρακολουθεί και η οποία αποδεικνύει ότι υπάρχει μία μεγάλη κοινωνική μάζα αθόρυβη, που δεν βγαίνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά την κατάλληλη στιγμή όταν πρέπει να πάρει την τύχη στα χέρια της γνωρίζει να αξιολογεί. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ και η δέσμευση όλης της παράταξης και του περιφερειάρχη, αλλά και η δική μου είναι ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια αγάπη, με την ίδια ανιδιοτέλεια να προσπαθούμε για το καλύτερο. Είμαστε στα κοινά και την πολιτική γιατί έχουμε ως κίνητρο τη δημιουργία για τους συμπολίτες μας. Δεν είναι αυτοσκοπός η προσωπική μας παρουσία και νομίζω ότι αυτό το γνωρίζουν οι συμπολίτες μας και γι’ αυτό και μας επιβράβευσε. Εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν”.

Περιφερειακή Ενότητα Σύρου: Πρώτος σε σταυρούς ο Γιώργος Λεονταρίτης

Εξίσου υψηλά ήταν τα ποσοστά που έλαβε ο συνδυασμός “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” και στην Περιφερειακή Ενότητα της Σύρου.

Συγκεκριμένα, η παράταξη του Γιώργου Χατζημάρκου, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 100%, πήρε 67,55%, ο κ. Παπανικόλας 13,58%, ο κ. Αγγέλου 11,27% και τέλος η κα. Καραγιάννη 7,60%.

Τώρα, όσον αφορά στις ψήφους που έλαβαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 95,45%, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης πέτυχε μία άνετη επικράτηση έναντι των συνυποψηφίων του, λαμβάνοντας 2.843 ψήφους. Δεύτερος ήταν ο Νίκος Φωτεινιάς με 1.658 ψήφους, 1.024 έλαβε ο Μάρκος Δαδάος, 1.013 ο Χάρης Βεκρής, 832 η Έφη Αναστασοπούλου, 788 ο Ανδρέας Γιαλόγλου, 652 ο Χρήστος Καφτηράνης και τέλος η Ελπίδα Βουτσίνου έλαβε 382 ψήφους.

“Ειλικρινά σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου γιατί από το 1990 μέχρι και σήμερα οι πολίτες με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους. Νομίζω ότι είναι κάτι βαρύ στους ώμους κάποιου ανθρώπου, δηλαδή να τον επιλέγουν για 38 συναπτά έτη να παίρνει αποφάσεις που αφορούν την καθημερινότητά τους και το μέλλον τους. Τους ευχαριστώ από καρδιάς και υπόσχομαι ότι θα κάνω το καλύτερο δυνατόν, όπως το έκανα πάντα. Είμαι αισιόδοξος ότι αν δουλέψουμε σωστά, συλλογικά και συντεταγμένα, θα παραδώσουμε ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας”, δήλωσε ο κ. Λεονταρίτης, αναφορικά με την προσωπική του επιτυχία.

Όσον αφορά, τώρα, στους υπόλοιπους συνδυασμούς, από τη “Νέα Εποχή για το Νότιο Αιγαίο” πρώτος με 330 ψήφους είναι ο Γιώργος Παπαμανώλης, από τη “Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου” η Ελένη Συλιβάνη με 351 ψήφους, από τους “Ανοιχτούς Ορίζοντες στο Νότιο Αιγαίο” η Κωνσταντίνα Ανδριομένου με 231 ψήφους.

Δεδομένη η συνεργασία μας με τον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης”

Στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής και ο νέος δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Αλέξης Αθανασίου, ο οποίος συνεχάρη τον κ. Λεονταρίτη.

Οι δύο άνδρες επιβεβαίωσαν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι την επόμενη πενταετία η συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου θα είναι δεδομένη, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

“Με τον δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, δεν χρειάζεται να το πω, η συνεργασία μας θα είναι δεδομένη. Και δεν είναι συνεργασία δεδομένη για το πρόσωπο, αλλά θα είναι δεδομένη για τους συμπολίτες μας. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, θα αγωνιστούμε και θα παλέψουμε για ένα καλό αποτέλεσμα. Μιλάω αυτή τη στιγμή για τη Σύρο, ας με συγχωρήσουν οι συμπολίτες μου Κυκλαδίτες, αλλά πιστεύω ότι η Σύρος έχει ένα δύσκολο, αλλά λαμπρό μέλλον, το οποίο αν σχεδιαστεί σωστά και αν δουλέψουμε συλλογικά μπορούμε να το πετύχουμε. Οφείλουμε να το πετύχουμε για όλον τον κόσμο και τη νέα γενιά και αυτό θα κάνουμε”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Λεονταρίτης.