Γ. Παππάς: “Ξεκινάμε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κύκλο συναντήσεων με όλες τις νησιωτικές περιφέρειες της χώρας”

Συνάντηση Γιώργου Χατζημάρκου με τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

  • Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου, 2024 - 15:36

Ευρεία σύσκεψη εργασίας στη Ρόδο, με τον  περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, πραγματοποίησε την Παρασκευή ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Παππάς.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν αναλυτικά, θέματα που σχετίζονται με δράσεις και πρωτοβουλίες ανάπτυξης των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ειδικότερα στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν έργα, τα οποία υλοποιούν ή σχεδιάζουν να υλοποιήσουν τόσο το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όσο και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, γύρω από τους στρατηγικούς άξονες των Λιμενικών Υποδομών, της Ακτοπλοΐας, της Νησιωτικής Πολιτικής, της Ναυτικής Εκπαίδευσης, των Γαλάζιων Επαγγελμάτων, της Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς και η ενίσχυση του Πολιτισμού και Αθλητισμού στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.

Οι κ.κ. Παππάς και Χατζημάρκος, συμφώνησαν να έχουν μια διαρκή και συνεχή συνεργασία, για την περαιτέρω ανάπτυξη των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με στόχο τη συνεχή ανάπτυξη και στήριξη της νησιωτικότητας και τη βελτίωση της καθημερινότητας των νησιωτών.

 Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, σε δηλώσεις του τόνισε: «Είχαμε μια μακρά και ουσιαστική συζήτηση για την πρόοδο των νησιών της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου, αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους εθνικούς και κοινοτικούς πόρους και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία. Συμφωνήσαμε να ακολουθήσουμε μια νησιωτική πολιτική, βρίσκοντας λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες μας και δίνοντας έμφαση στην ασφάλεια τόσο για τους ίδιους όσο και τους επισκέπτες, σχεδιάζοντας παράλληλα μέτρα και δράσεις για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αλλά και την βελτίωση των υποδομών στα νησιά μας. Ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση, την οποία θα επαναλάβουμε σύντομα και στο Υπουργείο, για να εξετάσουμε την πρόοδο που έχει συντελεστεί. Επέλεξα την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και για εθνικούς λόγους, θέλοντας να ξεκινήσω έναν κύκλο συναντήσεων με όλες τις νησιωτικές περιφέρειες της χώρας μας, ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα και να δούμε από κοντά τα προβλήματα που υπάρχουν αναζητώντας παράλληλα τις αναγκαίες λύσεις».

Στην ευρεία σύσκεψη συμμετείχε ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Μανώλης Κουτουλάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής καθώς και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, αφού καλωσόρισε τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τόνισε τα εξής: «Τα νησιά μας έχουν σήμερα μια μεγάλη ευκαιρία, αφού στην ηγεσία του Υπουργείου υπάρχει η βιωματική γνώση των ζητημάτων και η θέληση να μπει μια τάξη σε όλα τα θέματα που τα απασχολούν: λιμενικές υποδομές, ακτοπλοΐα, ναυτική εκπαίδευση, έργα αφαλατώσεων, στήριξη έργων πολιτισμού και αθλητισμού. Σε αυτή την πρωτοβουλία αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού, η ηγεσία του Υπουργείου και τα στελέχη του γνωρίζουν ότι μπορούν να βασιστούν στη συνεργασία μας. Ενώνουμε δυνάμεις, δουλεύουμε μαζί για να υπηρετήσουμε αυτή την υπέροχη περιοχή της πατρίδας μας, τη μεγάλη νησιωτική Περιφέρεια της Ελλάδας.

Ευχαριστώ τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Παππά, για την εμπιστοσύνη και τη νέα αντίληψη που εισάγει, όχι μόνο στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αλλά και στη Δημόσια Διοίκηση. Η νησιωτικότητα υπηρετείται καλύτερα με τη διεύρυνση της συνεργασίας και τα νησιά μας ξέρουν ότι, στον αγώνα που δίνουν δεν είναι μόνα, αλλά αγκαλιάζονται και στηρίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».