Εισηγήσεις των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων της Σύρου για ενοικιάσεις χώρων στάθμευσης στις παραλίες του νησιού

Χώροι στάθμευσης στις παραλίες

  • Δευτέρα, 12 Ιουνίου, 2017 - 06:13
  • /   Eνημέρωση: 12 Ιουν. 2017 - 20:00

Σε μίσθωση χώρων πλησίον των παραλιών, για χρήση στάθμευσης, προχωρά ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις αυξημένες κυκλοφοριακές ανάγκες που προκύπτουν κατά την θερινή περίοδο.

Η συγκεκριμένη πρόταση, η οποία αναμένεται να εγκριθεί από το σημερινό δημοτικό συμβούλιο, κατατέθηκε κατόπιν των σχετικών εισηγήσεων των τοπικών κοινοτήτων, λόγω του οξυμμένου, όπως σημειώνεται, κυκλοφοριακού προβλήματος, που παρατηρείται τους θερινούς μήνες στις παραλίες του νησιού.

Προκειμένου η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου να προχωρήσει στη διαδικασία δημοπρασίας για την ενοικίαση ακινήτων για χρήση στάθμευσης οχημάτων, για την περίοδο από 1 Ιουλίου έως 30 Σεπτεμβρίου, απέστειλε σχετικό έγγραφο προς όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, προκειμένου αυτές να γνωμοδοτήσουν σχετικώς με τις παραλίες χωρικής τους αρμοδιότητας.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις των προέδρων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, από την Τοπική Κοινότητα Ποσειδωνίας προτείνεται η μίσθωση χώρων στάθμευσης για τις παραλίες Βούλγαρη, Φετουρή και Αγκαθωπών.

Από τη Δημοτική Κοινότητα Βάρης ζητείται η μίσθωση χώρων στάθμευσης για τις παραλίες Μέγας Γιαλός και Αχλάδι.

Η Τοπική Κοινότητα Φοίνικα προτείνει την ενοικίαση δύο χώρων στάθμευσης κατά μήκος της παραλίας του Φοίνικα και έναν χώρο στάθμευσης στην περιοχή Λιμανάκι.

Από τη Δημοτική Κοινότητα Άνω Σύρου προτείνεται η μίσθωση χώρου στάθμευσης για την παραλία Λωτός.

Από τη Δημοτική Κοινότητα Μάννα προτείνεται η μίσθωση χώρου στάθμευσης για την παραλία της Αζολίμνου.

Ο μειοδοτικός διαγωνισμός θα αφορά σε αγροτεμάχια ή οικόπεδα ιδιωτών, κατάλληλα διαμορφωμένα, όσο το δυνατόν πλησιέστερα στις ανωτέρω παραλίες, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως χώροι στάθμευσης.

Η μίσθωση θα γίνει με τη διαδικασία τους όρους της οποίας θα καθορίσει η Οικονομική Επιτροπή ενώ παράλληλα θα πρέπει να οριστεί επιτροπή καταλληλότητας των ακινήτων, αποτελούμενη από τον χωρικό αντιδήμαρχο, τον πρόεδρο της Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας και έναν υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, η οποία θα συγκροτηθεί με απόφαση Δημάρχου.