Κατατέθηκαν στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης τρεις νέες αποφάσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα του επόμενου έτους, από τη Δημ. Κοινότητα Μάννα και τις Τοπικές Κοινότητες Ποσειδωνίας και Γαλησσά

Ιεραρχούν τις ανάγκες για το 2018

Στην καταγραφή των ανοικτών θεμάτων στα γεωγραφικά όρια των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Μάννα, Ποσειδωνίας και Γαλησσά προχώρησαν προσφάτως τα αιρετά τοπικά μέλη, συνθέτοντας με σειρά προτεραιότητας τις ανάγκες που αξιολογούν πως πρέπει να ικανοποιηθούν εντός του επόμενου έτους για την αναβάθμιση των περιοχών ευθύνης τους.

Εξασφάλιση εξοπλισμού για λιμενικές ζώνες, παρεμβάσεις αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού καθώς και μικρά έργα προς βελτίωση του οδικού δικτύου συνθέτουν - κυρίως - τις προτάσεις των τριών Κοινοτήτων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, οι οποίες συνεδρίασαν ήδη και απέστειλαν εγκαίρως και ιεραρχημένες τις ανάγκες τους προς την Τεχνική Υπηρεσία για τον προγραμματισμό του νέου Τεχνικού Προγράμματος του 2018.

Δημοτική Κοινότητα Μάννα: Έμφαση στην παραλία Αζολίμνου και στο οδικό δίκτυο

Αναφορικά με τα αιτήματα της Δημοτικής Κοινότητας Μάννα προωθούνται κατά κύριο λόγο ανοικτά ζητήματα που η ικανοποίησή τους θα εξασφαλίσει μία ποιοτικότερη καθημερινότητα για τους δημότες. Συγκεκριμένα, τα τοπικά μέλη προτείνουν τη συνέχιση της ασφαλτόστρωσης του υπόλοιπου τμήματος της ανώνυμης κοινοτικής οδού (κάτωθεν κοινοτικού καταστήματος Μάννα με κατεύθυνση τις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Κυκλάδων), καθώς επίσης, την οριοθέτηση, αποκατάσταση, αντιστήριξη και ασφαλτόστρωση του δρόμου Μάρμαρο προς Λαγκάδα – Μάννα, την οριοθέτηση, την αποκατάσταση, αντιστήριξη και ασφαλτόστρωση του δρόμου Άνω Μάννα - Κήπος – Φανερωμένη, την ανάδειξη – αποκατάσταση και περίφραξη του Δημοτικού Άλσους “Παράδεισος” αλλά και την αποκατάσταση – ασφαλτόστρωση του δημοτικού δρόμου Μεσσαριάς – Εργατικές Κατοικίες.

Επιπλέον, ζητούν την προμήθεια σκυροδέματος και πίσσας για τις ανάγκες της Δημοτικής Κοινότητας Μάννα συνολικά, ενώ προτείνουν την τοποθέτηση στύλων ηλεκτροφωτισμού στη γραμμή του δημοτικού φωτισμού. Τέλος, επισημαίνουν κατηγορηματικά την προμήθεια εξοπλισμού για την παραλία της Αζολίμνου.

Τοπική Κοινότητα Ποσειδωνίας: Λειτουργικό και ποιοτικό οδικό δίκτυο

Μετά από συζήτηση των βασικών θεμάτων για τις περιοχές ευθύνης της Τοπικής Κοινότητας Ποσειδωνίας τα τοπικά μέλη της ιεράρχησαν τις προτάσεις τους για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018 δίνοντας έμφαση κυρίως στη βελτίωση και καλή λειτουργία του οδικού δικτύου. Ειδικότερα, ζητούν: α. Αποκατάσταση της οδού Μαντώ Μαυρογένους μετά το Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας. β. Αποκατάσταση δρόμου στην περιοχή Τούρλος από την οικία Γεωργίου Ρούσσου μέχρι την οικία Γιαννούλη Πρίντεζη (μήκος 105 μ., θα χορηγηθεί πέτρα για το κτίσιμο του τοιχίου καθώς και η διάνοιξη του θεμελίου). γ. Ασφαλτόστρωση οδού Παναγίας Ντελαγκράτσια προς Καθολικό Κοιμητήριο και υπογείωση δικτύου ύδρευσης. δ. Αποκατάσταση-βελτίωση δρόμου στην περιοχή Στεαστό από διασταύρωση προς Τούρλο μέχρι και το Δημόσιο πηγαδάκι (καθίζηση 40 μ. και μεγάλες λακκούβες). ε. Αποκατάσταση δρόμου μπροστά από οικία Μαρίας Παπαμιχαήλ (περιοχή Αγρέλι). στ. Τσιμεντόστρωση οδού στα Άδειατα (αίτηση Αλίκης Παππά) το έργο έχει ενδεικτικό προϋπολογισμό 4.000,00 € πλέον Φ.Π.Α. (έγγραφο 31182/23.12.2014 Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών). ζ. Ασφαλτόστρωση του δρόμου προς εκκλησάκι Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στο Μέγα Γιαλό και επέκταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή (αριθ. απόφασης συμβουλίου 7/2014). η. Αποκατάσταση δημοτικής οδού στο Λιμνί. θ. Αποκατάσταση δημοτικού δρόμου (Αρτέμιδος) στην περιοχή Άδειατα πλησίον οικίας Σεβαστιανού Ρούσσου. ι. Σκυροδέτηση τμήματος του δρόμου στην περιοχή Λιάπηδες από ενοικιαζόμενα Γουΐλις προς το κατάστημα Άσωτος Υιός, σε μήκος 100 μ (αριθ. αποφ. Συμβουλίου 14/2011). ε. Τοποθέτηση σχάρας ομβρίων υδάτων στο Λημνί (αίτηση Ζαννή Μαραγκού)”.

Επιπλέον, προτείνουν προς ικανοποίηση αρκετά ακόμη αιτήματα όπως: α. Αντικατάσταση-επιδιόρθωση σχάρας ομβρίων υδάτων στο δρόμο (αρχή οδού Θησέα), προς περιοχή «Κριός» πλησίον οικίας Χάιδως. β. Ασφαλτόστρωση δρόμου Φετουρή, από διασταύρωση επαρχιακού δρόμου Ποσειδωνίας-Γαλησσά μέχρι παραλία Αγκαθωπών με πρότερη υπογείωση των καταθλιπτικών αγωγών της αφαλάτωσης. Αποκατάσταση τοιχίου αντιστήριξης στο τελείωμα της παραλίας Φετουρή (αριθ. απόφασης συμβουλίου 4/2012). γ. Μελέτη για τη διαπλάτυνση του δρόμου κατά μήκος της παραλίας Βούλγαρη. δ. Ασφαλτόστρωση των οδών Αγίου Πέτρου και Δον Λουκά Φρέρη, που οδηγούν προς την Καθολική Εκκλησία «Άγιος Πέτρος». ε. Διαπλάτυνση δρόμου στη διασταύρωση των οδών Αρχιμήδη και Αμαλίας στην περιοχή «Κουκουφάς» και αποκατάσταση δρόμου περίπου 150 μέτρων από τη διασταύρωση έως τον κεντρικό δρόμο Ποσειδωνίας-Μέγα Γιαλού. στ. Ασφαλτόστρωση δρόμου (οδός Ομήρου), από ενοικιαζόμενα «Sebastian» μέχρι ενοικιαζόμενα «Regina» (αριθ. απόφασης συμβουλίου 2/2012).

Τοπική Κοινότητα Γαλησσά: Προώθηση αναπάντητων και σοβαρών αναγκών

Σαφής είναι η ατζέντα των προτάσεων που έχει καταθέσει και η Τοπική Κοινότητα Γαλησσά. Σε επίπεδο έργων οδοποιίας, τα μέλη της προτείνουν την ασφαλτόστρωση στον δημοτικό δρόμο Νεκροταφείου Γαλησσά 300μ, καθώς επίσης εργασίες ασφαλτόστρωσης στο δρόμο από οικεία Βακονδίου Ελπη έως Δωμάτια Κόσμος και από τον Άγιο Κυριάκο στο Δανακό έως την οικεία

Δημητρίου Βαμβακάρη. Επιπρόσθετα, σημειώνουν την ανάγκη ασφαλτόστρωσης της παραλιακής οδού στο Γαλησσά 100 μέτρων έως την προβλήτα του μικρού λιμανιού, ενώ αιτούνται την προώθηση της μελέτης για ασφαλτόστρωση στο δρόμο του Χαρασώνα προς τη θέση “Άγιος Στέφανος”. Εκτός των ανωτέρω, ζητούν α. Επισκευή τοιχίου αντιστήριξης στον δρόμο προς Χαρασώνα στο οικόπεδο Αγνής Βουτσίνου λογω επικινδυνότητας. β. Τσιμεντόστρωση του δρόμου περιοχή Καμινάκι 300 μ. γ. Τσιμεντόστρωση δρόμου περιοχή Βουνάκι περίπου 250 μέτρα, διότι αποτελεί έργο για την πυροπροστασία. δ. Απορροή ομβρίων υδάτων στην περιοχή Γαλησσάς (αίτηση του κ.Ιωάννη Καζαντζάκη). ε. Διαμόρφωση βατότητας παλαιού δρόμου από οικεία Ελπίδας Φρέρη μέχρι οικεία Ιωάννη Βακόνδιου διότι αποτελεί έργο για την πυροπροστασία.

Στο κομμάτι των έργων υποδομής ζητούν την υλοποίηση της μελέτης κατασκευής παιδικής χαράς/χώρου άθλησης στο δημοτικό ακίνητο της Τοπικής Κοινότητας, την προμήθεια πινακίδων οδών κατόπιν αποφάσεως ονοματοθεσιών, αλλά και την ολοκλήρωση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την προβλήτα Γαλησσά και εκπόνηση μελέτης επισκευής και ανάπλασης. Τέλος, στο κομμάτι των έργων ύδρευσης προτείνουν α. Την ολοκλήρωση αντικατάστασης και υπογειοποίησης δικτύου Ύδρευσης και β. Την τοποθέτηση 2 πυροσβεστικών κρουνών, έναν μετά το “Μπαροκ” κοντά στο κοντέινερ απορριμμάτων καθώς και έναν στην περιοχή κοντά στο γεφυράκι του Γαλησσά ενώ στο πεδίο της επέκτασης του δημοτικού φωτισμού ζητούν: α. Από γεφυράκι Γαλησσά μέχρι περιοχή Νέας Ζωής, β. από τα “7 Αδέλφια” έως την οικεία Γεωργίου Ρούσσου. Καταληκτικά η Κοινότητα δεν παραβλέπει να τονίσει τη συντήρηση των δημοτικών κτιρίων όπως του γραφείου τοπικής Κοινότητας και του κτιρίου του Ιατρείου.