Προτάσεις της Δημοτικής Κοινότητας Βάρης για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018

Αναβάθμιση... στην καθημερινότητα

Ήπιου χαρακτήρα παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών στα γεωγραφικά όρια της Δημοτικής Κοινότητας Βάρης προτείνουν τα τοπικά μέλη της προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης στο πλαίσιο της προώθησης των προτάσεών τους για το Τεχνικό Πρόγραμμα του επόμενου έτους.

Μετά από αρκετές προτάσεις των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, η λίστα των μικρών έργων κι εργασιών που προτείνει η αρμόδια Κοινότητα της Βάρης, στοχεύει κυρίως στη βελτίωση του οδικού δικτύου, ενώ τα μέλη της προτρέπουν τη Δημοτική Αρχή να εξετάσει τη δυνατότητα συντήρησης των δημοτικών κτιρίων, καθώς επίσης να μεριμνήσει για τις στάσεις αναμονής των επιβατών των λεωφορείων της γραμμής και τέλος να φροντίσει για την υποδομή της διαδικασίας απορροής των όμβριων υδάτων.

 

Επισημαίνονται οι ανάγκες του χωριού

Ειδικότερα, στο περιεχόμενο της λίστας που έχει καταθέσει ήδη η Κοινότητα Βάρης, ιεραρχούνται οι κύριες ανάγκες, οι οποίες μεταξύ άλλων είναι οι ακόλουθες: α. Κατασκευή σχάρας απορροής ομβρίων υδάτων στο δρόμο Μαντρωνιών πάνω από αποθήκη Πετσόπουλου, β. Κατασκευή σημείου απορροής ομβρίων με σκάρα στην είσοδο οικίας Κου Στεφάνου Ραφαήλ (Ράφου) και σύνδεση με υπάρχουσα σκάρα της εισόδου οικίας Κου Ρούσσου Ιωάννη (Πορίχη), γ. Ασφαλτόστρωση δημοτικής οδού Βάρης-Αζολίμνου (περιοχή Αγία Άννα έως ενοικ. Δωμάτια Αρμενάκι), δ. Συγκρότημα Άνεμος: Επισκευή δρόμου (τοπικές παρεμβάσεις), τοποθέτηση

οριοδεικτών, ε. Τσιμεντόστρωση δρόμου Νότια Αγίας Θέκλας Μέγας Γιαλός, στ. Τσιμεντόστρωση τμήματος δημοτικής οδού (αίτηση Κου Μονογιού Γεωργίου), ζ. Τσιμεντόστρωση τμήματος δημοτικής οδού (αίτηση κ. Δρόσου Γεωργίου), η. Διαμόρφωση υφιστάμενου χωματόδρομου εντός οικισμού Βάρης στην περιοχή Λιώνας (αίτηση Προκάκη), θ. Τσιμεντόστρωση τμήματος δημοτικής οδού (αίτηση Κ.Σκόνδρα), ι. Τσιμεντόστρωση δημοτικής οδού Κοσκινά προς οικία Λεκουά και Μπαρντώ.

Επιπλέον, προτείνονται η ασφαλτόστρωση δρόμου προς Ξενοδοχείο Αλκυών, η τσιμεντόστρωση δημοτικής οδού πάροδος Αγίας Μαρίνας στο Μέγα Γιαλό, καθώς επίσης ζητείται η συντήρηση κι επισκευή οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Φάμπρικα, η τοποθέτηση προστατευτικής μπάρας στη θέση στάθμευσης ΑΜΕΑ στον Όρμο Βάρης, η διάνοιξη δρόμου στο Μέγα Γιαλό προς οικίες Καραβέβα-Σαγάνη και η συντήρηση δημοτικών κτιρίων ΔΚ Βάρης.

Πέραν των ανωτέρω, η Δημοτική Κοινότητα Βάρης επισημαίνει ως ανοικτά θέματα την απορροή ομβρίων υδάτων Αγίου Δημητρίου Βάρης, την τσιμεντόστρωση δρόμου στο Μέγα Γιαλό πάροδος Αγίας Μαρίνας (αίτημα των κ.κ. Κλεισούρα Ιωάννα, Ρηγούτσου Αντωνία και Βαμβακούση Ιωάννα), τη δυνατότητα επισκευής στάσεων στην παραλία Βάρης και στην παραλία Λιαρωπά, αλλά ακόμη ζητά την τσιμεντόστρωση δρόμου πίσω από το αλιευτικό καταφύγιο της Αζολίμνου.(αίτημα Λάμπρου Μενδρινού) και τη βελτίωση και αναβάθμιση του γηπέδου και των αθλητικών εγκαταστάσεων στη Βάρη.

Τέλος, τα μέλη της έχουν συμπεριλάβει ως προτάσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018 την κατασκευή σχάρας απορροής ομβρίων υδάτων σε κάθετο δρόμο στα Στροβίγλια, την αποκατάσταση οδοστρώματος στην περιοχή Λιώνα Βάρης (αίτηση Καραβίδα Δημητρίου), την τσιμεντόστρωση τμήματος δρόμου στη θέση Εμπάτης (αίτηση Θεοδοσίου Νικολάου), αλλά και την ασφαλτόστρωση τμήματος δρόμου στη θέση Αστυβωπό (αίτηση Γεωργούση Παναγιώτη) και την ασφαλτόστρωση της δημοτικής οδού στην Αγία Μαρίνα.