Παρεμβάσεις αιρετών στην αποψινή συνεδρίαση για τα κρίσιμα ζητήματα που συνδέονται με την καθημερινότητα της Σύρου και την τουριστική ανάπτυξή της

Ανοίγει η συζήτηση για ακτοπλοϊκό και διακοπές υδροδότησης

Σε κρίσιμες τοποθετήσεις και άσκηση πίεσης για τα σοβαρά θέματα της προβληματικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σύρου και της μη ομαλής υδροδότησης του νησιού εν μέσω δε καλοκαιρινής περιόδου προχώρησαν εκπρόσωποι της δημοτικής αντιπολίτευσης, ζητώντας από τη Δημοτική Αρχή σαφή ενημέρωση και λήψη πρωτοβουλιών για τη δρομολόγηση λύσεων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συζήτησης που αναπτύχθηκε προ ημερησίας διατάξεως τέθηκαν επί τάπητος τα δύο μείζονος σημασίας ζητήματα που “πρωταγωνιστούν” καθ΄ όλη τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου, με τους αιρετούς να μεταφέρουν γλαφυρά τα εμπόδια, αλλά κυρίως τις συνέπειες που υφίσταται το νησί σε επίπεδο ανάπτυξης, εξαιτίας της άκρως υποτονικής σύνδεσής του με άλλους νησιώτικους προορισμούς και την πρωτεύουσα της χώρας, αλλά και σε επίπεδο ανταπόκρισης από άποψη υποδομών, στις αυξημένες ανάγκες επισκεψιμότητας και άρα, ζήτησης νερού.

Ειδικότερα, κατόπιν της ενημέρωσης του δημάρχου για την πρόσφατη σύσκεψη στο ΣΑΣ στη Νάξο, ο ίδιος έγινε δέκτης του αιτήματος των αιρετών μελών να αναλάβει πρωτοβουλία – και μάλιστα – άμεσα, προκειμένου να ανοίξει το θέμα της ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης της Σύρου σε ουσιαστικό επίπεδο και μάλιστα στον ίδιο τον τόπο, δεσμευόμενος – λόγω της σύμφωνης γνώμης του - να μεριμνήσει για την πρόσκληση τόσο του Υφ. Ναυτιλίας, Νεκτάριου Σαντορινιού, όσο και των εκπροσώπων των υπολοίπων φορέων στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων για την κατάθεση και διεκδίκηση συγκεκριμένων αιτημάτων.

Επιπλέον, για το σοβαρό θέμα της ελλειπούς υδροδότησης πολλών περιοχών της Σύρου, κλήθηκε, παρέστη και ενημέρωσε το σώμα, ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΣ, Γιώργος Βακόνδιος. Μεταξύ άλλων, επεσήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λειτουργία της αφαλάτωσης, τα οποία όπως σημείωσε, οδηγούν στην – σχεδόν καθημερινά - εκ περιτροπής υδροδότηση περιφερειακών περιοχών της Ερμούπολης και χωριών, δεδομένης της αυξημένης ανάγκης κατανάλωσης νερού στην Ερμούπολη, λόγω καλοκαιρινής επισκεψιμότητας.

Ο ίδιος γνωστοποίησε την πρόθεση της ΔΕΥΑΣ να μπορέσει να αποκτηθεί μία νέα μονάδα αυξημένης δυναμικότητας, ώστε να δρομολογηθεί ουσιαστική λύση σε επίπεδο υποδομής.