Συνεργασία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης με κορυφαία ομάδα bloggers για την προώθηση του νησιού

Η Σύρος μέσα από τα μάτια των bloggers

  • Τετάρτη, 9 Αυγούστου, 2017 - 06:17
  • /   Eνημέρωση: 9 Αυγ. 2017 - 22:00

Στην αξιοποίηση των σύγχρονων διαδικτυακών και ψηφιακών εργαλείων προχωρά ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης για την προβολή του νησιού, αποδεχόμενος την πρόταση συνεργασίας κορυφαίας ομάδας bloggers και instagrammers των οποίων επικεφαλής είναι γνωστή Αμερικανίδα travel writer.

Την εν λόγω συνεργασία γνωστοποίησε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ενημερώνοντας το σώμα για την προσπάθεια δυναμικής προβολής της πρωτεύουσας των Κυκλάδων, μέσα από τη δουλειά 16 κορυφαίων bloggers, οι οποίοι γνωρίζουν σημαντικό αριθμό διαδικτυακών ακόλουθων.

Ψηφιακή διαχείριση προβολής

Ο Δήμαρχος, ενημερώνοντας για την εν λόγω διαδικτυακή προβολή της Σύρου, την χαρακτήρισε ως «Μία σημαντική εξέλιξη για την τουριστική προώθηση και προβολή του νησιού».

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε κατόπιν επικοινωνίας της συντονίστριας και επικεφαλής αυτής της προσπάθειας, Catherine Banks, η οποία κι έχει επισκεφθεί τον περασμένο Απρίλιο το νησί, με το οποίο έχει ιδιαίτερη οικογενειακή σχέση, εκφράζοντας την επιθυμία της, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο Δήμαρχος, «να μπορέσει να κάνει κάτι για το νησί από το οποίο κατάγεται η οικογένεια της».

Πρόκειται για μία συμφωνία του Δήμου με μία ομάδα, ίσως από τους διασημότερους και καταξιωμένους παγκοσμίως, bloggers, οι οποίοι θα έρθουν στο νησί το 5ήμερο 27 Σεπτεμβρίου με 1 Οκτωβρίου, προκειμένου να παράσχουν μία δυναμική ψηφιακή προβολή της Σύρου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το project της προώθησης θα φέρει τον τίτλο Discover Syros και αναμένεται να συνδράμει στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την προώθηση του νησιού σε περιόδους κατά τις οποίες δεν καταγράφεται επισκεψιμότητα στον τόπο και πρέπει αυτά τα διαστήματα να ενδυναμωθούν προωθητικά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Δημάρχου προς το δημοτικό συμβούλιο, πριν από 2,5 μήνες ολοκληρώθηκε ένα πάρα πολύ σημαντικό project, με τίτλο «Εξερευνήστε το Βουκουρέστι», στο οποίο συμμετείχαν 100 από τους πλέον καταξιωμένους bloggers του κόσμου, για να προβάλουν ψηφιακά το Βουκουρέστι.

Η συμφωνία του Δήμου αφορά στην επίσκεψη 16 εξ αυτών να αναλάβουν μία ψηφιακή καμπάνια 5 μερών, μέσω της οποίας να δημιουργηθεί ένα ψηφιακό ενδιαφέρον, που θα ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια εντυπώσεων.

Ο αριθμός αυτός χαρακτηρίστηκε από τον Γ. Μαραγκό ως «εξωπραγματικός για οποιονδήποτε ελληνικό προορισμό», καθώς ανάλογες καμπάνιες αφορούν χώρες και όχι μικρούς προορισμούς, ενώ το εγχείρημα έτυχε της θετικής ανταπόκρισης και εκ μέρους της δημοτικής μειοψηφίας.

Στο πρακτικό μέρος αυτής της ενέργειας, ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι για τον Δήμο δεν θα υπάρξει κάποιο κόστος, καθώς τις δαπάνες μετακίνησης από το εξωτερικό των 16 αυτών ατόμων αναλαμβάνουν οι ίδιοι, με τον Δήμο να ζητά από τις δύο ακτοπλοϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην γραμμή Πειραιάς Σύρος, να καλύψουν τα ακτοπλοϊκά τους εισιτήρια. Για δε την διαμονή τους θα παρασχεθεί δωρεάν φιλοξενία από ξενοδοχεία του νησιού.

 

Ετικέτες: