Ανακοίνωση Λιμενικού Ταμείου Σύρου για την εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων ασφαλείας στο λιμάνι της Ερμούπολης

"Σημαντικό όπλο για τη βελτίωση και περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας"

  • Τετάρτη, 23 Αυγούστου, 2017 - 11:39

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου, στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης της κρουαζιέρας, που ακολουθεί η Διοίκησή του, έλαβε την έγκριση της διακήρυξης και της διαδικασίας για την προκήρυξη του έργου «Εγκατάσταση και Λειτουργία Συστημάτων Ασφαλείας Λιμενικών Εγκαταστάσεων», από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.252.742,00 € και με την υλοποίησή του επιτυγχάνεται η σημαντική βελτίωση της παρεχόμενης ασφάλειας καθώς και η ταχύτερη και αμεσότερη κινητοποίηση του μηχανισμού ασφάλειας του λιμένα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Επιπλέον η υλοποίησή του έργου, εναρμονίζει το λιμάνι μας με τις απαιτήσεις του Διεθνούς Κώδικα  για την ασφάλεια των πλοίων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων (ISPS), της συνθήκης SCHENGEN και της σχετικής Ευρωπαϊκής και Ελληνικής νομοθεσίας. Θα αποτελέσει ένα σημαντικό όπλο για την βελτίωση και περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας, γνωρίζοντας όλοι το πόσο μεγάλη σημασία δίνουν οι εμπλεκόμενες εταιρείες κρουαζιέρας, στην ασφάλεια που παρέχει ο προορισμός, για το πλοίο και τους επιβάτες.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  «Νότιο Αιγαίο 2014-2020» με σημαντική και καθοριστική στήριξη του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κου Γ. Χατζημάρκου και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, με φορέα υλοποίησης το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου.