Η Σύρος στο 11ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας της Σίφνου

Στο πλαίσιο του 11ου Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές», που διοργανώθηκε στο νησί της Σίφνου στις 7, 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2017, η Σύρος για ακόμη μία φορά έδωσε δυναμικό «παρών» με 16μελή αντιπροσωπεία, κλέβοντας τις εντυπώσεις με την αρτιότητα και την εξαιρετική παρουσία του περιπτέρου της.

Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ποσειδωνίας,  κ. Δημήτρης Νταλαχάνης, ως εκπρόσωπος του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, ενώ συμμετείχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποσειδωνίας «Ο Ποσειδών», ο Καλλιτεχνικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλησσά «Ο Άγιος Στέφανος» και ο Λαογραφικός Χορευτικός ‘Ομιλος «Η Σοφία της Παράδοσης».

Για τρεις ημέρες, το περίπτερο της Σύρου, προσέφερε εκλεκτά συριανά εδέσματα και κεράσματα, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκε η εκτέλεση μιας τοπικής παραδοσιακής συνταγής, καθώς και τα παραδοσιακά τυριά του νησιού. Αυτό που ξεχώρισε ιδιαίτερα ήταν το θέαμα που παρουσίασαν τα παιδιά της «Σοφίας της Παράδοσης», τα οποία χόρεψαν με αριστοτεχνικό τρόπο ρεμπέτικα τραγούδια.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν αντιπροσωπείες από τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων, της Δωδεκανήσου, καθώς και της υπόλοιπης Ελλάδας. Αξίζει να επισημάνουμε ότι συμμετείχε για πρώτη φορά αντιπροσωπεία από την Αίγυπτο και τη Ρωσία, ανοίγοντας περισσότερο τα φτερά της διοργάνωσης, η οποία μάλιστα από την επόμενη χρονιά θα αποκτήσει διεθνή χαρακτήρα.

Με την παρουσία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης στο Φεστιβάλ ενδυναμώθηκαν οι σχέσεις και οι επαφές με τοπικούς φορείς και πολιτιστικούς συλλόγους, ενώ αισθανόμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, αλλά και την προβολή του νησιού από μέσα ενημέρωσης πανελλήνιας εμβέλειας.

Θα επιθυμούσαμε να απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες στον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στον Δήμο Σίφνου για την εγκάρδια φιλοξενία και την άψογη οργάνωση του Φεστιβάλ. Τέλος, ευχαριστούμε εγκάρδια τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποσειδωνίας «Ο Ποσειδών», τον Καλλιτεχνικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλησσά «Ο Άγιος Στέφανος», το Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο «Η Σοφία της Παράδοσης» κα τους υποστηρικτές της συριανής αποστολής, (τυροκομείο «Ζωζεφίνος», κρεοπωλείο «Ρουσσουνέλος» και λουκουμοποιεία «Κορρές» και «Δεναξάς»), χωρίς τη συμμετοχή των οποίων δε θα μπορούσαμε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα.