Ομοψυχία φορέων Σύρου για τη στήριξη του Πανεπιστημίου παρουσία του Πρύτανη

Την έμπρακτη στήριξή τους στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου δήλωσαν εκ νέου και σε κατηγορηματικό τόνο οι εκπρόσωποι των φορέων της Σύρου με φόντο και την επιθυμία περαιτέρω ανάπτυξης του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων (ΤΜΣΠΣ), στο πλαίσιο της σύσκεψης που προκάλεσε ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης με κύριο προσκεκλημένο τον Πρύτανη, κ. Στέφανο Γκρίτζαλη και βασικό επίσης θέμα την έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής των τριών Τμημάτων Μηχανικών.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου έχοντας αποδεχθεί την πρόσκληση, ευχαρίστησε τους τοπικούς φορείς για την απόφασή τους να πραγματοποιήσουν μία ουσιαστική συζήτηση που αφορά στην ενίσχυση και ακόμη εντονότερη στήριξη του ΤΜΣΠΣ μέσω των παλαιότερων αλλά και νεότερων δημοτικών αποφάσεων παραχώρησης κτιρίων για τη λειτουργία του στη Σύρο, απαντώντας παράλληλα με έμμεσο τρόπο σε ερωτήματα που του τέθηκαν και αποτελούν σκέψεις – επί της ουσίας – αλλά και απορίες της ίδιας της τοπικής κοινωνίας της πρωτεύουσας των Κυκλάδων αναφορικά με τις πρόσφατες εξελίξεις.

Τα βασικότερα εξ αυτών, οι ενδεχόμενοι λόγοι που η Σύρος “πρέπει” να φοβάται μία ανατροπή του αποτελέσματος των δύο προηγούμενων αποφάσεων της Συγκλήτου (ομόφωνη 2007 και κατά πλειοψηφία 2017) του ορισμού της έδρας στη Σύρο, αλλά και το περιεχόμενο της δικής του εισήγησης στη μεθαυριανή σύγκλιση των μελών του αρμόδιου πανεπιστημιακού οργάνου που θα αποφασίσει σχετικώς.

Ο κ. Γκρίτζαλης τόνισε πως η Σύρος και οι φορείς θα πρέπει να μεριμνούν ώστε να μη χάσουν την ομοψυχία τους ως προς το θέμα της υποστήριξης του ΤΜΣΠΣ στο νησί, καθώς αυτό είναι και επιβάλλεται να είναι το πρώτιστο μέλημα για όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, γνωστοποιώντας μόνον πως ο ίδιος στην τελευταία απόφαση της Συγκλήτου για την έδρα, δήλωσε “παρών”. Δεν παρέλειψε ωστόσο να υπογραμμίσει λακωνικά πως είναι βέβαιος για τη λήψη μίας "σοφής απόφασης" από την πλευρά της Συγκλήτου.

Κρίνεται επιβεβλημένο να τονισθεί πως, στη σύσκεψη συμμετείχαν οι τοπικοί βουλευτές, Αντ. Συρίγος και Ν. Συρμαλένιος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, η πρόεδρος του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών ν. Κυκλάδων, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου, εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου και του Συλλόγου Μονίμων Κατοίκων Ερμούπολης, καθώς όμως όμως και οι εκπρόσωποι του συνόλου των δημοτικών παρατάξεων και της φοιτητικής κοινότητας, όπως επίσης ο πρόεδρος του ΤΜΣΠΣ, Φίλιππος Αζαριάδης.

Θα υπάρξει αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της Κοινής Γνώμης.