Αντίδραση της "Κίνησης Πολιτών Σύρου" στην κράτηση των 60 προσφύγων στα κρατητήρια της Αστυνομίας

"Ας επιδείξουμε και πάλι τον ανθρωπισμό μας"

  • Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2017 - 14:59

Τις ενστάσεις της για την κράτηση των 60 νέων προσφύγων στην Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων εκφράζει η δημοτική παράταξη «Κίνηση Πολιτών Σύρου», καλώντας τους πολίτες να ασκήσουν πίεση προς τη Δημοτική Αρχή για τη διάθεση καταλληλότερων χώρων για την ολιγόωρη φιλοξενία των ανθρώπων, που μεταφέρθηκαν από την Κρήτη στη Σύρο.

«Συμπολίτες μας, είναι υποχρέωση μας να σας ενημερώσουμε ότι 60 πρόσφυγες μεταφέρονται  από το Ηράκλειο στη Σύρο και σύμφωνα από όσα γνωρίζουμε θα «φιλοξενηθούν» στα κτίρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων  έως  τις 11 το βράδυ .

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι 60 άτομα θα στοιβαχθούν σε χώρους παντελώς ακατάλληλους, σαν δέματα και όχι σαν συνάνθρωποι μας.

Ο Δήμος παρότι έδειξε το κοινωνικό του πρόσωπο τις 2 τελευταίες φορές,  χωρίς να ήταν τυπικά υποχρεωμένος ,  σήμερα  νίπτει τα χείρας του  και στρέφει μακριά το πρόσωπο του από τους ανθρώπους αυτούς  σύμφωνα με  τις προηγηθείσες εξαγγελίες του Δημάρχου ότι «δεν είναι δυνατόν οι δημότες, τα παιδιά και οι επισκέπτες της Σύρου να υφίστανται την ΒΑΣΑΝΟ της ταλαιπωρίας για την φιλοξενία αυτών των ανθρώπων».

Καλούμε κάθε σκεπτόμενο δημοκρατικό πολίτη να πιέσει την Δημοτική Αρχή να διαθέσει και πάλι καταλληλότερο από τα κρατητήρια  χώρο για την ολιγόωρη φιλοξενία των  60 προσφύγων ώστε το νησί μας να επιδείξει για μια ακόμη φορά τον ανθρωπισμό  των κατοίκων του».