Ανακοίνωση του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

"Ο Δήμος χαιρετίζει τις δεσμεύσεις των ακτοπλόων"

  • Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου, 2017 - 10:30

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Σύρο η διευρυμένη σύσκεψη, με θέμα την ακτοπλοϊκή διασύνδεση των νησιών των Κυκλάδων, την οποία διοργάνωσε η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και το Επιμελητήριο Κυκλάδων, κατόπιν πρωτοβουλίας του Δημάρχου Σύρου - Ερμούπολης κ. Γ. Μαραγκού ως Προέδρου του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, των Λιμενικών Αρχών, των τοπικών Βουλευτών, εκπροσώπων του Α΄και Β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης των Κυκλάδων, εκπροσώπους των ακτοπλοϊκών εταιρειών, Συλλόγων, Φορέων και Οργανισμών των Κυκλάδων.

Η συγκεκριμένη σύσκεψη αποτέλεσε για τη Σύρο το αποκορύφωμα μιας σειράς πέντε (5) συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα, στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, με τους πλοιοκτήτες και εκπροσώπους όλων των ακτοπλοϊκών εταιριών που δραστηριοποιούνται στις Κυκλάδες και τους τοπικούς επαγγελματικούς φορείς, αποδίδοντας τους πρώτους καρπούς για το νησί μας, στην προσπάθεια για την καθοριστική ενίσχυση της θέσης της πρωτεύουσας των Κυκλάδων και έδρα της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου στον ακτοπλοϊκό χάρτη του Αιγαίου.

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, με μεγάλη ικανοποίηση, χαιρετίζει τις επίσημες δεσμεύσεις του κ. Γιώργου Στεφάνου της Golden Star Ferries και του κ. Μάριου Ηλιόπουλου της Seajets για τη σύνδεση της Σύρου, με ταχύπλοα και συμβατικά πλοία, με τη Ραφήνα, την Κρήτη και νησιά των Κυκλάδων όπως την Πάρο, τη Νάξο και τη Σαντορίνη με έδρα το νησί μας. Θεωρούμε δε υποχρέωσή μας να τους ευχαριστήσουμε θερμά για την άμεση ανταπόκρισή τους στα αιτήματά μας, τα οποία φέρνουν τη Σύρο ξανά στο ακτοπλοϊκό προσκήνιο των Κυκλάδων.

Παράλληλα, νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά το σύνολο των ακτοπλοϊκών εταιρειών, οι οποίες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης και επισκέφθηκαν το νησί μας, κατά το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να συμμετάσχουν σε προγραμματισμένες συσκέψεις με αντικείμενο τη βελτίωση της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης της Σύρου.