Σύσκεψη Γ. Μαραγκού με τη Ναυτική Ακόλουθο της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα

  • Πέμπτη, 8 Μαρτίου, 2018 - 12:22

Σύσκεψη με τη Ναυτική Ακόλουθο της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Πλοίαρχο Rose E. Rice, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 8 Μαρτίου 2018, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, παρουσία του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργου Μαραγκού, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργου Δούναβη, του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Αλέξανδρου Αθανασίου και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης κ. Αλέξη Τσιάντη.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο σειράς επαφών της κας Rice στο νησί της Σύρου και για την οποία είχε ενημερωθεί ο Δήμαρχος κατά την προ ημερών συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρέσβη κ. Geoffrey R. Pyatt, στην Αμερικανική Πρεσβεία.

Η κα Rice ζήτησε να ενημερωθεί για ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια και την επιχειρησιακή ικανότητα του λιμένα Ερμούπολης. Τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι παριστάμενοι ενημέρωσαν την κα Rice σχετικά με τις υφιστάμενες υποδομές, τις χρήσεις και τις προδιαγραφές του λιμένα, το νέο Master Plan καθώς και την άμεση υλοποίηση του έργου, το οποίο βρίσκεται σε στάδια υπογραφής της σύμβασης, που αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας για την πλήρη θωράκιση του λιμένα και τη συμβατότητά του με τις προδιαγραφές ασφαλείας ISPS. Όπως επεσήμανε ο κ. Δήμαρχος, το συγκεκριμένο έργο θα ολοκληρωθεί εντός του 2018, και κατόπιν της υλοποίησής του, ο λιμένας Ερμούπολης θα θεωρείται εκ των ασφαλέστερων λιμένων στη λεκάνη της Μεσογείου.

Στη συνέχεια πρόκειται να ακολουθήσουν συναντήσεις της κας Rice με άλλους τοπικούς φορείς και εκπροσώπους σωμάτων ασφαλείας, ενώ θα πραγματοποιηθεί και επίσκεψή της στο Ναυπηγείο Νεώριον.