Ευχαριστήριο Δήμου Σύρου - Ερμούπολης για τη συνδρομή στη δράση οδικής ασφάλειας

  • Παρασκευή, 30 Μαρτίου, 2018 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 30 Μαρ. 2018 - 7:51

Με μεγάλη επιτυχία και απήχηση πραγματοποιήθηκαν οι Δράσεις Οδικής Ασφάλειας, που διοργανώθηκαν από την Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ», στις 19 Μαρτίου 2018 για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Σύρου το πρωί και τους κατοίκους του νησιού μας το απόγευμα και στις 20 Μαρτίου 2018 για τους μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου και του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Σύρου.

Οι εν λόγω δράσεις, εγκεκριμένες από το Υπουργείο Παιδείας, σχεδιάστηκαν από έμπειρους εκπαιδευτικούς και ειδικούς συγκοινωνιολόγους του Ι.Ο.ΑΣ και περιελάμβαναν τόσο θεωρητική εκπαίδευση όσο και βιωματική, αξιοποιώντας ειδικό εξοπλισμό του Ινστιτούτου (προσομοιωτές), ώστε οι μαθητές και οι δημότες να γνωρίσουν τους κινδύνους των δρόμων, τις συνέπειες λανθασμένων αποφάσεων και κακής συμπεριφοράς, τα λάθη που κάνουν οι οδηγοί στον δρόμο και τους κινδύνους που μπορούν αυτά να προκαλέσουν.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά την εταιρεία Blue Star Ferries για την ευγενική της χορηγία, την Τεχνική, Κοινωνική και Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου μας για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, την Περιφερειακή Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Διευθυντές, τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Γ.Ε.Λ., ΕΠ.Α.Λ. και Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Σύρου και τη Σχολική Επιτροπή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την πολύτιμη αρωγή τους, καθώς και την Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Λιμεναρχείο Σύρου και την Πολεμική Ναυτική Βάση για την παρουσία και υποστήριξή τους στη δράση. Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε να απευθύνουμε στην κα Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά για την άριστη συνεργασία με τον Δήμο μας.

Ο Δήμος μας, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν στην οδική ασφάλεια, ήδη σχεδιάζει την υλοποίηση ανάλογων δράσεων για όλες τις ηλικιακές ομάδες, με τη συνεργασία φορέων και συλλόγων.