Την Τετάρτη στις 18:00 η συγκέντρωση διαμαρτυρίας

  • Τρίτη, 5 Ιουνίου, 2018 - 16:03

Εργαζόμενε, άνεργε, συνταξιούχε, αυτοαπασχολούμενε, ελεύθερε επαγγελματία,  νέα και νέε,

Η γραμματεία Σύρου του ΠΑΜΕ απευθύνεται:

Σε σένα που η νέα τουριστική σεζόν και η "ανάπτυξη που έρχεται" σου προκαλεί ελπίδα για μεροκάματο και δουλειά αλλά τελικά δεν είναι και τόσο "δίκαιη" αφού σε βρίσκει με ακόμη λιγότερα δικαιώματα μισθολογικά και εργασιακά, παρότι οι αφίξεις και τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων διαρκώς αυξάνονται. Έλα όμως που εσύ δεν είσαι ξενοδόχος, αλλά είσαι εργαζόμενος!

Σε σένα που ζεις στο πετσί σου την εκμετάλλευση, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τη δουλειά χωρίς Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, τα 586 και 511 βασικό μισθό, την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, που έχει λιώσει το κορμί σου από την εντατικοποίηση και όλα αυτά γιατί φθηνοί εργαζόμενοι σημαίνει περισσότερα κέρδη στα μεγαλοαφεντικά.

Σε σένα που έχεις γονατίσει από τα χαράτσια, τον ΕΝΦΙΑ, που σου παίρνουν το σπίτι οι τράπεζες, σου κόβουν το ρεύμα, σου κατάσχουν το μισθό ακόμη και για 500 ευρώ χρέος προς το Δημόσιο.

Σε σένα που είσαι ανασφάλιστος γιατί δεν μπορείς να πληρώσεις το Ταμείο σου, που κινδυνεύεις να κλείσεις το μαγαζί, το γραφείο,  με τη φορολογία να είναι δυσβάσταχτη, αφού στόχο έχουν τη συγκέντρωση των επιχειρήσεων, της παραγωγής, άρα του πλούτου σε λίγα χέρια.

Σε σένα που δεν έχεις γιατρούς, γιατί οι δομές της Δημόσιας Υγείας είναι υποστελεχωμένες και για να εξεταστείς, να πάρεις φάρμακα πρέπει να "ξεπουληθείς" ή απλά να υπομείνεις την ασθένειά σου …γιατί για να βρεις γιατρό πρέπει να πας στην Αθήνα και οι μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις στο χώρο της Υγείας να κερδίζουν διαρκώς.

Σε σένα που ποτέ δεν είχες ικανοποιητικές συγκοινωνίες αφού η μετακίνηση, ακτοπλοϊκή και αεροπορική, είναι ακριβή και ενίοτε προβληματική, αφού προγραμματίζεται με βάση τις ορέξεις των εφοπλιστών και των αεροπορικών εταιρειών.

Σε σένα που βλέπεις τα σχολεία να έχουν ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και σε εκπαιδευτικούς και όσοι δουλεύουν να είναι κακοπληρωμένοι, ανασφαλείς αν θα έχουν και του χρόνου δουλειά.

Σε σένα που βλέπεις να έχουν ελλείψεις και όχι μόνιμο προσωπικό σε δήμο και περιφέρεια.

Η εργατική τάξη, ο λαός και το ταξικό κίνημα δεν θα γίνουν χειροκροτητές του "έργου της ανάπτυξης" που εξυπηρετεί τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρήσεων και όχι τις λαϊκές ανάγκες. Στηρίζεται σε μισθούς και μεροκάματα-ψίχουλα, πετσοκομμένες συντάξεις και τσακισμένα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

Καμιά ανοχή στα ψέματα αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ξέρουμε τι ζούμε!

Απαιτούμε και διεκδικούμε:

Επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Κανένας κάτω από 751 ευρώ.

Μείωση των εισιτηρίων και των ναύλων των οχημάτων κατά 50% στην ακτοπλοΐα. Δωρεάν μετακίνηση για τους ανέργους και τις οικογένειάς τους, τους στρατευμένους, ΑΜΕΑ. Συχνές και ασφαλείς συγκοινωνίες που να συνδέουν όλα τα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα. Φθηνά αεροπορικά.

Αφορολόγητο ατομικό όριο για όλους 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να εκπίπτουν από τη φορολόγηση και οι δαπάνες Υγείας, ΔΕΗ, θέρμανσης, νερού, τηλεφώνου. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

Απαγόρευση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.

Πλήρη στελέχωση όλων των μονάδων Υγείας.

Απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ - ΕΕ. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμιά δαπάνη για ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Καμιά αλλαγή συνόρων, κυριαρχικών δικαιωμάτων και συνθηκών που τα κατοχυρώνουν. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν πίσω όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που είναι εκτός συνόρων.

Καλούμε την εργατική τάξη και το λαό μέσα από τα σωματεία του να οργανώσει την πάλη του για την ανάπτυξη που έχει ο ίδιος ανάγκη. Για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, για μια κοινωνία χωρίς πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά, με το λαό αφέντη στον τόπο του, να ζει ειρηνικά και με πρόοδο υπέρ του.