Ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης για την ένταξη του έργου «Επισκευή – αναβάθμιση Ανοικτού Δημοτικού Γυμναστηρίου στη θέση Πευκάκια Ν. Σύρου»

Δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων στίβου στην Ερμούπολη

  • Τετάρτη, 6 Ιουνίου, 2018 - 12:57

Εξαιρετικά θετικές εξελίξεις προέκυψαν για το Δημοτικό Γυμναστήριο Πευκακίων, καθώς ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης, κατά την τοποθέτησή του στο 15ο Περιφεριακό Αναπτυξιακό Συνέδριο, ανακοίνωσε επισήμως την ένταξη του έργου «Επισκευή – αναβάθμιση Ανοικτού Δημοτικού Γυμναστηρίου στη θέση Πευκάκια Ν. Σύρου», προϋπολογισμού 753.677,36 €, με συγχρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη δημιουργίας σύγχρονων εγκαταστάσεων στίβου στην Πρωτεύουσα των Κυκλάδων, μία ανάγκη που και ο ίδιος είχε διαπιστώσει, κατά την επίσκεψή του στο νησί μας, με αφορμή το 2ο LG AegeanBall Festival, και κατόπιν σχετικού αιτήματος, το οποία πιεστικά του είχε υποβάλει ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης.

Στο πλαίσιο των συνεχών και επίμονων προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού μας, οι οποίες στην πλειοψηφία τους είναι γηρασμένες και πεπαλαιωμένες, καθώς όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε ληφθεί η παραμικρή μέριμνα, η  επίσημη ανακοίνωση του κ. Υφυπουργού, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την αγαστή συνεργασία όλο αυτό το διάστημα, μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς το Δημοτικό μας Γυμναστήριο θα κατασταθεί λειτουργικό και ασφαλές, ικανό να φιλοξενεί μαθητικούς αγώνες και να καλύπτει τις ανάγκες των προπονήσεων αθλητών και μαθητών, αλλά και να λειτουργεί ως χώρος αναψυχής και εκγύμνασης όλων των δημοτών.

Επισημαίνεται, παράλληλα, ότι εντός του Ιουνίου ξεκινάει η υπογραφή της σχετικής σύμβασης για την επισκευή και ανακαίνιση του Δημοτικού Σταδίου Ποδοσφαίρου, πλησίον του Στρατοπέδου, Π/Υ 200.000 ευρώ, με χρηματοδότηση επίσης από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής θα συνεχιστούν, προκειμένου να καταστεί δυνατή το επόμενο διάστημα η χρηματοδότηση και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως ενδεικτικά η Α’ και Β’ κλειστή αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου «Δημήτριος Βικέλας» και το Κολυμβητήριο, ώστε οι κάτοικοι του νησιού μας να μπορούν να αθληθούν απρόσκοπτα και με ασφάλεια, δεδομένου ότι ο αθλητισμός, ανεξαρτήτως ηλικίας πρέπει να αποτελεί τρόπο και στάση ζωής για όλους.