Συναντήσεις των Λιμενικών με την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας

  • Πέμπτη, 14 Ιουνίου, 2018 - 06:23

Στην Σύρο, την Τρίτη 05 Ιουνίου 2018, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σαντορινιού Νεκτάριου, του Γενικού Γραμματέα κ. Τεμπονέρα Διονύσιου και Γενικού Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Λαμπρίδη Χρήστου, στην Α.Ε.Ν. Σύρου, την 6η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. και το Λιμεναρχείο Σύρου, παρουσία του Διοικητή της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Πλοίαρχου Λ.Σ ΓΚΙΖΗ Ιάκωβου, του Διοικητή της Α.Ε.Ν. Αντιπλοίαρχου Λ.Σ. ΒΑΤΙΣΤΑ Δημητρίου, του Λιμενάρχη Σύρου και Προέδρου της Ε.Π.Λ.Σ. Κυκλάδων ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗ Ιωάννη, του Αντιπροέδρου ΙΩΑΝΝΙΔΗ Κωνσταντίνου και των μελών-αντιπροσώπων στη Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΚΑ Γεώργιο και ΡΟΥΣΣΟ Ιωάννη.

Κατά την επίσκεψη στην Α.Ε.Ν. Σύρου ο Υφυπουργός και οι Γενικοί Γραμματείς ενημερώθηκαν από τον Διοικητή της Σχολής για τα προβλήματα των κτιριακών εγκαταστάσεων και την αποκατάσταση αυτών, για τους σπουδαστές στην Α.Ε.Ν, αλλά και για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Στη συνέχεια υπήρξε επίσκεψη στην 6η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. και το Λιμεναρχείο Σύρου όπου συζητήθηκαν διεξοδικά οι επιχειρησιακές δράσεις του Λιμενικού Σώματος στις Κυκλάδες.

Στη συνάντηση αντιπροσωπείας της Ένωσής μας με τους ανωτέρω πολιτικούς προϊσταμένους του Υ.ΝΑ.Ν.Π., ο Πρόεδρος Ιωάννης ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ, έθεσε τα προβλήματα που αναδείχθηκαν και συζητήθηκαν στο ανώτατο όργανο της Ένωσης, τη Γενική Συνέλευση, την 12/05/2018, τα οποία εστιάζονται στην επαρκή στελέχωση των Λιμενικών Αρχών των Κυκλάδων, εν όψει του επικείμενου Συμβουλίου Τοποθετήσεων-Μεταθέσεων και της αποφοίτησης των Δοκίμων Λιμενοφυλάκων ΜΘ΄ εκπαιδευτικής σειράς, στην αναγκαιότητα πρόσληψης στελεχών ειδικότητας μηχανικών και πλοιάρχων αλλά και στην εισαγωγή στις Α.Ε.Ν. (πλοιάρχων και μηχανικών) στελεχών εκ του Σώματος.

Για τους Λιμενοφύλακες, ειδικότητας μηχανοδηγών, επισημάνθηκε ότι εφόσον με τη νέα ΠΔΕΜ δίδεται η δυνατότητα να εκτελούν χρέη μηχανικού, να δοθούν τα ανάλογα κίνητρα, όπως η μετάταξή τους σε υπαξιωματικούς.

Παράλληλα συζητήθηκε και η σημαντική εξέλιξη που θεσμοθετήθηκε με το Ν.4504/2017 και συγκεκριμένα η εισαγωγή στο σώμα μέσω πανελληνίων εξετάσεων. Κοινή παραδοχή όλων είναι ότι η σταθερή ροή Στελεχών θα συμβάλει στην ενίσχυση και αναβάθμιση του Λιμενικού Σώματος. Επισημάνθηκε η ανάγκη θέσπισης μεταβατικής διάταξης, προκειμένου, μέχρι την έναρξη εισαγωγής στις σχολές και την αποφοίτηση των δοκιμών, να συνεχιστούν οι προσλήψεις μέσω προκηρύξεων για την κάλυψη του διαφαινόμενου κενού.

Όσον αφορά το θέμα της επαύξησης των Οργανικών θέσεων, ο Υφυπουργός και οι Γεν. Γραμματείς, εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενημέρωσαν ότι πρόκειται να συσταθούν οι αρμόδιες επιτροπές, προκειμένου καταρτιστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο βάσει των πραγματικών αναγκών, όπως και προ ολίγων ημερών είχε δηλώσει και ο Υ.Ν.Α.Ν.Π κ. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ Παναγιώτης, δια του βήματος του 21ου Συνεδρίου της ΠΟΕΠΛΣ . Ο Πρόεδρος με τη σειρά του επισήμανε, ότι εν ευθέτω χρόνω, η Ε.Π.Λ.Σ.Κυκλάδων θα καταθέσει εμπεριστατωμένο υπόμνημα στην Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ., με το οποίο θα τεκμηριώνεται η ανάγκη επαύξησης των Οργανικών θέσεων στις Υπηρεσίες των Κυκλάδων.

Για την παροχή σίτισης και στέγασης που θεσπίστηκε με τον Ν. 4483/2017, ο Πρόεδρος της Ένωσης εξήρε τη πρωτοβουλία του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κουκά Κωνσταντίνου (βασικού εμπνευστή και εισηγητή του νόμου), του Προέδρου του Δ.Σ. Ατζαμόγλου Μιλτιάδη, καθώς και του  Σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυκονίων, για την ρηξικέλευθη απόφασή τους που αφορά στην οικονομική ενίσχυση, εν είδει επιδόματος, ύψους 350.000 ευρώ σε όλους τους Δημόσιους Λειτουργούς που εργάζονται στη ν. Μύκονο, μεταξύ των οποίων και στα στελέχη του Λ/Χ Μυκόνου. Το βήμα αυτό αποτελεί την απαρχή για υιοθέτηση της πρωτοβουλίας αυτής και από άλλες Δημοτικές Αρχές, περιοχών με υψηλού κόστους συνθήκες διαβίωσης και με απώτερο στόχο την επέκταση του μέτρου και την πλήρη εφαρμογή των διατάξεων του υπόψη νόμου, για παροχή δωρεάν σίτισης και στέγασης.

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία έγινε στην ανάγκη συνέχισης της παρεχόμενης εκ μέρους της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας στήριξης των Υπηρεσιών των Κυκλάδων, κυρίως με επιχειρησιακά μέσα, όπως προσφάτως συνέβη. Συγκεκριμένα με απόφαση του Αρχηγού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναυάρχου Λ.Σ ΡΑΠΤΗ Σταμάτιου η Λιμενική Αρχή Θήρας επανδρώθηκε με ταχύπλοο περιπολικό σκάφος και προ 10 περίπου μηνών η Λιμενική Αρχή Σύρου, επίσης με ταχύπλοο περιπολικό σκάφος το οποίο και συμμετείχε σε πρόσφατη υπηρεσιακή επιτυχία (λαθρεμπόριο τσιγάρων), που σε συνάρτηση με άλλες επιτυχίες λοιπών Υπηρεσιών (ναρκωτικά, μεταναστευτικό κ.λπ) , αναδεικνύεται το έργο του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, με αποτέλεσμα την εδραίωση αυτού στη συνείδηση του Έλληνα Πολίτη.

Ετικέτες: