Η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου διοργανώτρια του 3ου LG AegeanBall Festival

Οικονομική ενίσχυση της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης

Ερώτηση Κ. Στρογγύλη σχετικά με τις προθέσεις του Σώματος για ενδεχόμενη επιχορήγηση του Α.Ο. Φοίνικας Σύρου

Με το ποσό των 10.000 ευρώ, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει το πολυαναμενόμενο 3ο LG AegeanBall Festival, η φήμη του οποίου έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια της Σύρου, των Κυκλάδων, της Περιφέρειας και ολόκληρης της χώρας.

Το θέμα συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου – Ερμούπολης, κατόπιν ερώτησης του μέλους της «Κίνησης Πολιτών Σύρου», Κομνηνού Στρογγύλη, σχετικής με την πρόταση που υπέβαλε ο Δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός προς την ΠΕΔ Ν. Αιγαίου για την οικονομική στήριξη της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Συμπληρωματικά, το μέλος της ελάσσονος μειοψηφίας εξέφρασε την απορία «γιατί δεν υπάρχει αντίστοιχη ευαισθητοποίηση και για την περίπτωση του Α.Ο. Φοίνικας Σύρου, ο οποίος χρήζει ανάλογης επιχορήγησης.

Παράδειγμα και για άλλους φορείς που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Μαραγκός κατέστησε γνωστό ότι, στους στόχους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η συνδρομή της στην πραγματοποίηση πολιτιστικών, αθλητικών και τουριστικών εκδηλώσεων στην περιοχή εμβέλειά της.

«Στο πλαίσιο αυτό και με τη δυνατότητα και τη βούληση την οποία έχει επιδείξει και σε άλλα νησιά, μου έθεσε το ερώτημα αν υπάρχει κάποια διοργάνωση την οποία θα μπορούσε να υποστηρίξει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης. Πρόσθεσε δε ότι, η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, έχοντας γνώση για τους δύο επιτυχημένους κύκλους του AegeanBall Festival στο νησί, ζήτησε από τον ίδιο επιπλέον πληροφορίες.

Υπό αυτή την έννοια, σε προηγούμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ, ο κ. Μαραγκός πραγματοποίηση μία εισήγηση, κατά την οποία αναφέρθηκε στη φύση της διοργάνωσης, τη σημασία της, τους τρόπους υλοποίησής της, τις δυνατότητες και τους σκοπούς της. Από την πλευρά του, το διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε ομόφωνα να συνδιοργανώσει το αθλητικό φεστιβάλ και να συνεισφέρει το ποσό των 10.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

«Αυτό δείχνει κιόλας το πόσο εύστοχη είναι η επιλογή του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης να στηρίζει τέτοιου είδους εκδηλώσεις τις οποίες προστρέχουν και άλλοι φορείς να ενισχύσουν», σημείωσε ο Δήμαρχος, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η πρωτοβουλία της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου θα αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους φορείς οι οποίοι δραστηριοποιούνται ευρύτερα στην Περιφέρεια.

«Η χρηματοδότηση σωματείων εκφεύγει των δυνατοτήτων της ΠΕΔ»

Σχετικά με τη δυνητική ενίσχυση του Αθλητικού Ομίλου «Φοίνικας Σύρου», ο κ. Μαραγκός απάντησε πως αυτό είναι κάτι το οποίο εκφεύγει των σκοπών και των δυνατοτήτων της ΠΕΔ, δεδομένου ότι στο Νότιο Αιγαίου δραστηριοποιούνται περισσότερα από χίλια αθλητικά σωματεία, όλων των βαθμίδων. «Καταλαβαίνετε, πως αν ξεκινήσεις και χρηματοδοτήσεις ένα σωματείο, θα σχηματιστούν ουρές σωματείων που θα ζητούν ανάλογη ενίσχυση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε, δεδομένου ότι η ΠΕΔ έχει χρηματοδοτήσει στο παρελθόν εκθέσεις και μεγάλες εκδηλώσεις πολιτιστικού, αθλητικού και τουριστικού περιεχομένου, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης θεώρησε καλή ευκαιρία να προτείνει απροφάσιστα και απροσχημάτιστα την επιχορήγηση του LG AegeanBall Festival, που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αναμένεται να προβάλει το νησί μας, το Νότιο Αιγαίο και τη χώρα μας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι είναι τέτοια η εμβέλεια αυτής της διοργάνωσης, που προγραμματίστηκε –όχι τυχαία- συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου στη Σύρο, τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018, προκειμένου οι Δήμαρχοι όλων των νησιών να είναι στη Σύρο και να βρίσκονται στις κερκίδες της πλατείας για να απολαύσουν τα μεγάλα αστέρια.

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού

Υπενθυμίζεται ότι, το LG AegeanBall Festival γεννήθηκε ως ιδέα από το διεθνή μπασκετμπολίστα Γιώργο Πρίντεζη και σήμερα έχει εξελιχθεί σε ένα σημαντικό κοινωνικό γεγονός που έχει ως στόχο να μεταδώσει την αξία του ευ αγωνίζεσθαι, να φέρει τους ανθρώπους κοντά στον υγιή αθλητισμό, να καταστήσει τη Σύρο πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους κάθε καλοκαίρι, να εξελιχθεί σε μια καλοκαιρινή γιορτή για μικρούς και μεγάλους, να αποτελέσει «όχημα προβολής» για τις ομορφιές της χώρας εντός και εκτός ελληνικών τειχών και παράλληλα να προωθήσει το μήνυμα της κοινωνικής προσφοράς. Το μπάσκετ, άλλωστε, είναι μόνο μέρος του «ταξιδιού», όχι ο τελικός προορισμός. Σκοπός είναι το Φεστιβάλ να αποτελεί την αφετηρία μιας κοινωνικής, πολιτισμικής και τουριστικής γιορτής «για τους αθλητές, τα παιδιά, τους γονείς, τη Σύρο, την Ελλάδα»

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη συνεισφορά του Γιώργου Πρίντεζη στην προβολή του νησιού μέσω της συγκεκριμένης διοργάνωσης, θα απονείμει στον ίδιο τιμητική πλακέτα.

Το κορυφαίο 3×3 Streetball event της Ελλάδας, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 9 Ιουλίου στην ιστορική Πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης Σύρου, θα στηρίξει και φέτος το Υπουργείο Τουρισμού, ενισχύοντας τις τουριστικές προεκτάσεις της διοργάνωσης.