Η Διεύθυνση Υποδομών Αεροδρομίων ενημερώνει για το έργο του αεροδρομίου της Σύρου

  • Παρασκευή, 27 Ιουλίου, 2018 - 06:18

Για το έργο του αεροδρομίου της Σύρου, επισήμως ενημερώνει η Διεύθυνση Υποδομών Αεροδρομίων, δίνοντας τα ακριβή στοιχεία του έργου για την επέκταση του διαδρόμου προσαπογειώσεων, μετά την πρόσφατη υπογραφή της σύμβασης.

Στις 19 Ιουλίου 2018, υπογράφηκε η σύμβαση εκτέλεσης του έργου της επέκτασης του διαδρόμου του αερολιμένα Σύρου, μεταξύ της Διεύθυνσης Υποδομών Αεροδρομίων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της αναδόχου εταιρεία «3Κ Τεχνική Εμπορική Α.Ε.», έναντι συνολικού τιμήματος 715.291,05 ευρώ.

Το έργο, αρχικού προϋπολογισμού 1.426.000 ευρώ, έχει προθεσμία 180 ημερολογιακές ημέρες και περιλαμβάνει συνοπτικά:

- Επέκταση του διαδρόμου προς Νότο κατά 20 μ.

- Ανακατασκευή του νότιου και βόρειου άκρου του διαδρόμου κατά 10 μ.

- Διαμόρφωση ακραίων ζωνών ασφαλείας μετά τα δύο άκρα του διαδρόμου σε μήκος 60 μ. και πλάτος 45 μ. (22,5 μ. εκατέρωθεν του άξονα του διαδρόμου) με οδόστρωμα πλήρους αντοχής

- Διαμόρφωση μετά τη νότια ακραία ζώνη ασφαλείας του διαδρόμου, επιφάνειας clearway, ελεύθερης εμποδίων, σε πλάτος 75 μ. από τον άξονα του διαδρόμου προς το ανατολικό του άκρο και μέχρι τα όρια του αεροδρομίου

- Εργασίες διαγράμμισης της περιοχής επέκτασης του διαδρόμου

- Βελτίωση του αποστραγγιστικού συστήματος του αεροδρομίου, με καθαρισμούς τάφρων και αγωγών.

- Αποψίλωση-ισοπέδωση των πλευρικών ζωνών ασφαλείας του διαδρόμου

- Εργασίες φωτοσήμανσης της περιοχής επέκτασης και μεταποίηση του σταθμού φωτοσήμανσης.

Εκ μέρους της Διεύθυνσης Υποδομών Αεροδρομίων επισημαίνεται η σημαντική συμβολή της Δημοτικής Αρχής στην προώθηση των διαδικασιών του έργου.