Ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης για την ένταξη του εμπορικού κρηπιδώματος

  • Πέμπτη, 2 Αυγούστου, 2018 - 15:11

Υπεγράφη την Τετάρτη 01 Αυγούστου 2018 η χρηματοδότηση του έργου «Κατασκευή Εμπορικού Κρηπιδώματος Λιμένα Σύρου» από το Ε.Π. Νότιο Αιγαίο 2014-2020, προϋπολογισμού 3.920.000,00 €, μετά από τις επίμονες, συντονισμένες και συνεχείς προσπάθειες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, κατά το τελευταία έτη.

Πρόκειται για ένα ακόμη έργο πνοής για το νησί μας, σε πλήρη συμβατότητα με το Master Plan του λιμένος Ερμούπολης, που περιλαμβάνει την κατασκευή κρηπιδώματος μήκους 197μ. και ωφέλιμου βάθους -7,00μ. στη θέση «Καρνάγιο», καθώς και τη διαμόρφωση χερσαίων χώρων 5.000,00 τ.μ. με όλους τους απαραίτητους εξοπλισμούς και δίκτυα. Το συγκεκριμένο έργο, που θα αποσυμφορήσει το κεντρικό λιμάνι της Ερμούπολης, στοχεύει στη συνολική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των λιμενικών εγκαταστάσεων της Σύρου, ενώ η εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης του υπολογίζεται την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη διοίκηση και το προσωπικό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, για την ωρίμανση, μελέτη και αδειοδότηση ενός σύνθετου και εξειδικευμένου έργου, καθώς και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την αρμόδια Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης για την εξαιρετική συνεργασία κατά τη διαδικασία υποβολής και αξιολόγησης του αιτήματος χρηματοδότησης.

Τις επόμενες εβδομάδες ακολουθούν και άλλα σημαντικά αναπτυξιακά έργα, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, που προωθούν τη δημιουργία απαραίτητων υποδομών, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, της καθημερινότητας και του επιπέδου ασφάλειας των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού μας.