Ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης για τα εγκαίνια της πλατείας του Φοίνικα

  • Τρίτη, 21 Αυγούστου, 2018 - 12:48

Σε ευχάριστο και εορταστικό κλίμα, παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 18 Αυγούστου 2018, σε συνδυασμό με την παραδοσιακή εκδήλωση “ΚΑΚΑΒΙΑ”, η τελετή εγκαινίων του έργου ανάπλασης της πλατειάς του Φοίνικα.

Πρόκειται για ένα οραματικό έργο που ξεκίνησε την τετραετία 2007 – 2010 από τον πρώην Δήμο Ποσειδωνίας με Δήμαρχο τον κ. Τζώρτζη Μακρυωνίτη, Αντιδήμαρχο τον κ. Μάρκο Πρίντεζη και Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου τον κ. Αλέξη Αθανασίου, όπως και τα τότε μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ποσειδωνίας. Το έργο περιελάμβανε την ανάπλαση της Πλατείας του Φοίνικα και μακροπρόθεσμα τη σύνδεση των αλιευτικών καταφυγίων Φοίνικα – Ποσειδωνίας μέσω πεζόδρομου και ξύλινου διαδρόμου από την πλευρά της θάλασσας ταυτόχρονα με πεζοδρόμηση του παραλιακού μετώπου του Φοίνικα και διάνοιξη εναλλακτικού δρόμου από το πίσω μέρος της παραλίας.

Η προμελέτη χρηματοδοτήθηκε με 15.000 ευρώ από το Ταμείο του πρώην Δήμου Ποσειδωνίας και παραδόθηκε στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου. Μετά τον Καλλικράτη, επί ενιαίου Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, αποσπάστηκε το κομμάτι της Πλατείας από την τότε διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου προκειμένου να γίνει αυτοτελές το έργο, με αποτέλεσμα η νυν διοίκηση να αναλάβει να εκπονήσει νέα οριστική μελέτη, τις εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις από τους αρμόδιους φορείς, τη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ναυτιλίας και τελικά την υλοποίηση του έργου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ολοκάρδια το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και συγκεκριμένα τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Κοσμά και τους συνεργάτες του τόσο για το σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτού του σπουδαίου έργου, όσο και για τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλλαν, έτσι ώστε σήμερα η πλατεία του Φοίνικα να είναι ένα από τα ωραιότερα σημεία συνάντησης και εκδηλώσεων του νησιού.