Με προκλητικότητα η ανακοίνωση παύσης της αθλητικής διοργάνωσης στη Σύρο

Το «Triathlon» αποχωρεί ειρωνευόμενο

Ενόχληση, όπως δηλώθηκε εντός του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου-Ερμούπολης, προκάλεσε το ύφος της επιστολής του διοργανωτή του «Trimore Syros Triathlon», Κ. Μητρόπαπα, μέσω της οποίας γνωστοποιεί την παύση της εν λόγω διοργάνωσης στο νησί.

Πραγματικότητα έγινε η πρόθεση της διοργανώτριας εταιρείας του «Trimore Syros Triathlon» να μην επαναλάβει την εν λόγω διοργάνωση στη Σύρο, λόγω της αποτυχίας της προηγούμενης χρονιάς, όπως αυτό είχε γίνει παραδεκτό από την ίδια και απολύτως εμφανές από την σχετική προκλητικότατη πρόταση που είχε καταθέσει στο Δήμο, η οποία και έτυχε ευρείας συζήτησης και έντονης αντίδρασης στη συνεδρίαση του προηγούμενου μηνός στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Παρά την έγκριση για την επόμενη διοργάνωση που δόθηκε από Σώμα, ο διοργανωτής επανήλθε με το γνωστό προκλητικό και πλέον ειρωνικό ύφος του, γνωστοποιώντας με δημόσια ανακοίνωση του το τέλος της διοργάνωσης για τη Σύρο.

Η ανακοίνωση του διοργανωτή

"Είναι Πέμπτη 20. Ιουνίου 2019 και η απόβαση στο νησί της Σύρου έχει ξεκινήσει!

Πλέον των 3.000ων ανθρώπων (αθλητές, οικογένειες, παιδιά, θεατές) κατακλύζουν τα σοκάκια της Ερμούπολης και κάθε γωνιά της Σύρου, έτοιμοι για τη μεγάλη γιορτή!

Η σειρήνα του Ferry δίνει εκκινήσεις και κολυμβητές ξεκινούν από το φάρο στο Γαϊδουρονήσι (Δίδυμη), να κολυμπήσουν και να καταλάβουν την Ερμούπολη, Τριαθλητές διαφόρων αποστάσεων ξεκινούν απ’ τα Βαπόρια και κατακλύζουν το λιμάνι… το νησί ολόκληρο.

Ακολουθεί τις επόμενες ημέρες μια πανδαισία αθλητικών και ψυχαγωγικών - πολιτιστικών εκδηλώσεων που κάνουν την καρδιά μικρών και μεγάλων να χτυπά τρελά.

Τρίαθλο, Κολύμβηση Ανοικτής Θαλάσσης, Τρέξιμο Πόλης, Ποδηλατικές ταχύτητες και βραδυπορίες, Κολύμβηση Μετ’ Εμποδίων, Yoga, Aqua Aerobic, Σκάκι και πλήθος άλλων γεμίζουν τα σοκάκια, τους δρόμους, το Θέατρο Απόλλων, το θερινό κινηματογράφο, δίνουν ζωή και χρώμα στο κάδρο της ήδη Μαγευτικής Σύρου.

Είναι παντού! Στην Ερμούπολη, τη Φάμπρικα, το Αχλάδι, το Μέγα Γιαλό, το Φοίνικα, το Γαλησσά, το Κόμητο, τις Αγκαθωπές.

Για τα πιτσιρίκια, τους αθλητές, τους επισκέπτες, τους κατοίκους, τα εμπορικά και τουριστικά καταστήματα, τα ξενοδοχεία - καταλύματα, τα εστιατόρια.. ένα μεγάλο χαμόγελο μόνιμα σχηματισμένο παντού και το καλοκαίρι έρχεται νωρίς και πάλι στη Σύρο.

Φωτογραφίες, δημοσιεύματα, τηλεοπτικά στιγμιότυπα προβάλλουν τη Σύρο σε όλο τον κόσμο και οι αξιολογήσεις σε εθνικά και διεθνή portal συνεχίζουν να κρατούν τη διοργάνωση μεταξύ των πρώτων του κόσμου!

Ας κρατήσουμε αυτή την παρ’ ολίγον εμπειρία στο μυαλό μας, μιας και το TRIMORESyrosTriathlon ολοκλήρωσε τον κύκλο του το 2018 και νέα ταξίδια, ακόμη πιο καινοτόμα και συγκλονιστικά πρόκειται να σχεδιαστούν και να δρομολογηθούν.

Εμείς από την TRIMORE, ευχαριστούμε από καρδιάς όσους αγάπησαν το SyrosTriathlon, όσους βοήθησαν με φανερό ή αόρατο τρόπο, όσους το έζησαν από κοντά ή παρασύρθηκαν μέσα από φωτογραφίες και βίντεο, όσους γνώρισαν και αγάπησαν μαζί με το event το νησί και τις εξαιρετικές ομορφιές του και το έκαναν αγαπημένο προορισμό τους.

Ευχαριστούμε επίσης, ακόμη περισσότερο, όσους το ζήλεψαν, το φθόνησαν και το πολέμησαν ακόμη, με ζηλευτό πάθος και αφοσίωση.. γιατί μας έκαναν να κοιτάξουμε ακόμη ψηλότερα και να αναζητήσουμε νέους προορισμούς για τους 3.000 και πλέον ανθρώπους που αγκαλιάζουν τις εκδηλώσεις μας και ζουν την εμπειρία.

Παραμένουμε πιστοί στο όραμα του αθλητικού τουρισμού, παθιασμένοι και αφοσιωμένοι στο βέλτιστο!"

Εμπαιγμός του Δημοτικού Συμβουλίου

Η πρόθεση του διοργανωτή, όπως είχε επισημανθεί και σε προγενέστερο σχετικό άρθρο της εφημερίδας (19/9/2018), σαφώς και ήταν η αποχώρηση του από τη Σύρο, όπως διαφαινόταν στο έγγραφο του προς το Δήμο, με εμφανή την προσπάθεια του όμως να αποποιηθεί των ευθυνών, της δηλούμενης από τον ίδιο αποτυχίας, επιρρίπτοντας αυτές στην τοπική κοινωνία.

Άλλωστε, κατά τη συζήτηση του θέματος της έγκρισης της επόμενης διοργάνωσης στο προ μηνός Δημοτικό Συμβούλιο σχετική αναφορά επ’ αυτού είχε γίνει και από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Μάριο Βουτσίνο, ο οποίος ανέφερε ότι «δεν αποκλείω ότι ο διοργανωτής μπορεί να θέλει να κάνει μία «ηρωική έξοδο» από τη Σύρο και να επιρρίπτει ευθύνες στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας και όχι στον ίδιο».

Η «ηρωική έξοδος» πραγματοποιήθηκε από τον διοργανωτή με δημόσια ανακοίνωση του, στο ίδιο προκλητικό ύφος με αυτό της τελευταίας του επιστολής προς το Δήμο, μία κίνηση που χαρακτηρίστηκε κυρίως ως απαξιωτική για το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο.

Όπως χαρακτηριστικά παρατήρησε, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του οργάνου, για τη στάση του διοργανωτή και την επόμενη πραγματοποίηση του «Trimore Syros Triathlon», ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Ανδρέας Γιαλόγλου, «εμείς, στο Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίναμε, με όλες τις παρατηρήσεις και τους προβληματισμούς μας, να ξαναγίνει. Εκείνο λοιπόν που περίμενα, αν δεν ήθελε να γίνει, επ’ αυτών να τοποθετηθεί και όχι να μας ειρωνεύεται. Αυτό το θεωρώ εμπαιγμό του σώματος, εμπαιγμό του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου-Ερμούπολης».

Αφού παρατήρησε ότι η ανακοίνωση του διοργανωτή για αποχώρηση της διοργάνωσης από τη Σύρο «βρίθει θυμού», αντίδραση, που όπως παρατήρησε «δεν αρμόζει σε ανθρώπους με τους οποίους έχεις συνεργαστεί 3 χρόνια».

«Εμείς τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας, γιατί έχουμε δώσει «γη και ύδωρ» στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Ήταν επιλογή της εταιρείας ή να επιμείνει να έρθει στο νησί ή να ψάξει να βρει κάτι άλλο» ήταν το σχόλιο του εντεταλμένου για τον αθλητισμό Δημοτικού Συμβούλου, Γουλιέλμου Πρίντεζη.

Ο Δήμαρχος, Γιώργος Μαραγκός, από την πλευρά του, αφού αναγνώρισε την παρουσία της διοργάνωσης τα προηγούμενα χρόνια στο νησί, ενημέρωσε ότι ήδη γίνονται ενέργειες για ενίσχυση των αθλητικών δρώμενων στη Σύρο για την επόμενη περίοδο, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά την αποχώρηση του Triathlpon με τη φράση «το μοναστήρι να ‘ναι καλά», παρά του ότι από τη Δημοτική Αρχή είχε παρασχεθεί η απόλυτη στήριξη για την επόμενη διοργάνωση.