Συμμετοχή της Σύρου στις αντικατοχικές εκδηλώσεις του Δήμου Μόρφου

  • Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου, 2018 - 15:26

Ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργος Μαραγκός και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης κ. Αλέξης Τσιάντης  συμμετείχαν, κατά το διάστημα από 12 έως 15 Οκτωβρίου 2018, ως επίσημοι προσκεκλημένοι του αδελφοποιημένου Δήμου Μόρφου, μαζί με αντιπροσωπείες από Κοινοβούλια και Δήμους της Ελλάδας και χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις αντικατοχικές εκδηλώσεις για την επανάκτηση της πόλης της Μόρφου και την επανένωση των εδαφών της Κύπρου.

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, ο κ. Μαραγκός συμμετείχε, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, στην 38η Αντικατοχική Πορεία Μόρφου, κατά την οποία τελέστηκε, στον Ιερό Ναό Αγίου Αυξιβίου, μνημόσυνο για τους πεσόντες και δέηση για τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων, καθώς και για την επιστροφή των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες. Ακολούθησε άφιξη φλόγας από τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας στο Πολιτιστικό Κέντρο Αστρομερίτη από μέλη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Μόρφου και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι χαιρετισμοί των επισήμων και η κύρια ομιλία από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Δήμαρχος μαζί με τις λοιπές αντιπροσωπείες τίμησαν, στο οδόφραγμα της κατεχόμενης Μόρφου, τη μνήμη των πεσόντων της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974 και στη συνέχεια επέδωσαν στον επικεφαλής των κυανόκρανων του ΟΗΕ, παρουσία διπλωματικών αποστολών, ψήφισμα με τις πάγιες θέσεις για δίκαιη, οριστική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

Σήμερα, Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018, οι αποστολές επισκέφθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, όπου ενημερώθηκαν, αναφορικά με τις εξελίξεις και τις ενέργειες της Κυβέρνησης της Κύπρου για την εξεύρεση μια βιώσιμης και δίκαιης λύσης για το Κυπριακό.

Ο κ. Μαραγκός εξέφρασε, τόσο προς τον Εξοχότατο Πρόεδρο όσο και προς τον Αξιότιμο Δήμαρχο Μόρφου κ. Βίκτωρα Χατζηαβραάμ, την υποστήριξη του συριανού λαού στις διεκδικήσεις και τα δίκαια αιτήματα των Ελληνοκυπρίων, τονίζοντας πως το πρόβλημα της Μεγαλονήσου είναι πρόβλημα όλων των Ελλήνων και αποτελεί εθνική μας υποχρέωση.

Ετικέτες: