Ανακοίνωση του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

Συνάντηση Γ. Μαραγκού με αποστολή επενδυτών, δημοσιογράφων και influencers από την Κίνα

  • Τρίτη, 23 Οκτωβρίου, 2018 - 13:20

Προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018, μεταξύ του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργου Μαραγκού και Κινέζων επενδυτών, δημοσιογράφων, φωτογράφων και social influencers, οι οποίοι συνεργάζονται με τουλάχιστον 30 μεγάλα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, τηλεοπτικά κανάλια και social media, καθώς και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργου Δούναβη.

Η κινεζική αποστολή βρέθηκε στη Σύρο για τέσσερις ημέρες, προκειμένου να διερευνήσει πιθανές συνεργασίες, με σκοπό αφενός την προβολή του νησιού μας, μέσω των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης και των social media, στην Κίνα και αφετέρου την αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών, ιδιαίτερα στον τομέα των real estate, στο νησί μας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μαραγκός παρουσίασε εκτενώς την ιδιαίτερη ταυτότητα του νησιού μας, εστιάζοντας στην μακραίωνη και την πλούσια πολιτιστική μας παράδοση, ενώ αναφέρθηκε διεξοδικά στη συριανή οικονομία και τις δυνατότητες της στον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις νέες οικονομικές προοπτικές και συνέργειες που ανοίγονται λόγω της επαναλειτουργίας του Ναυπηγείου και της επικείμενης σύνδεσής του με νέες και καινοτόμες τεχνολογίες και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Από την πλευρά τους οι επενδυτές συμφώνησαν ότι η Σύρος παρουσιάζει συγκριτικά πλεονεκτήματα λόγω του πολιτιστικού και αρχιτεκτονικού αποθέματός της, αλλά και λόγω του ότι μπορεί να φιλοξενήσει Κινέζους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς αποτελεί την Πρωτεύουσα και το διοικητικό κέντρο της πιο τουριστικής περιφέρειας της Ελλάδας με πλήθος υπηρεσιών και παροχών.

Ένα από τα θέματα που κέντρισε ιδιαιτέρως το ενδιαφέρον των επενδυτών αποτέλεσε το έργο της επέκτασης του Αεροδρομίου Σύρου, που θα επιτρέψει την προσαπογείωση μικρών charters και την απευθείας σύνδεσή του με όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας και χωρών του εξωτερικού, γεγονός που, όπως τόνισαν, πρόκειται να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα για την προσέλκυση επενδύσεων στο νησί μας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πολύ θετικό κλίμα με αμοιβαίες διαβεβαιώσεις για γόνιμη συνεργασία, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε, με πρωτοβουλία του Δημάρχου, ξενάγηση στο Δημαρχείο και στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης.